Мария Белова: Изключително важно за България след 11 юли е да има стабилно правителство

-------
08.07.2021 / 12:20

Ще продължа да работя за развитието на земеделския сектор, ако бъда избрана за народен представител. Това заяви в официалния подкаст на ГЕРБ Сливен кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС Мария Белова. „Предстои нов седемгодишен програмен период, който е изключително важен за земеделския сектор в България. Средствата по директните плащания за България ще се увеличат от 5.3 на 5.6 млрд. евро през новия програмен период на Общата селскостопанска политика, който започва от 2023 г. до 2027 г. Относително се запазва и финансирането по Програмата за развитието на селата и селските райони (ПРСР). Затова е необходимо да има отговорно правителство с компетентни хора, които да реализират политиките за подобряване на живота на хората“, каза кандидатът за народен представител.

Тя обясни, че програмата на ГЕРБ за следващия управленски период е насочена към политики за подсилване потенциала на селското стопанство, екологична устойчивост и опазване на климата. Производството на чисти и здравословни храни се нуждае от още подкрепа, а достъпът на хората до балансирано хранене трябва да бъде улеснен. „Продължаваме подкрепата към малките и средни земеделски стопанства, включително с условия за улеснен пазарен достъп и реализация на продукцията. Ще адресираме още по-насочена подкрепа към малките и средните земеделски стопанства, предвид тяхното значение за стабилността на отрасъла и запазването на традиционни за страната производствени направления. Ще създадем условия за по-добър пазарен достъп и реализация на продукцията, което ще позволи формиране на стабилни и справедливи доходи на производителите. Приоритет ще бъде постигането на устойчивост на стопанствата в секторите „Животновъдство“, „Зеленчукопроизводство“, „Овощарство“ и „Биологично производство“, каза още Мария Белова.

Според нея изключително важно за България след 11 юли е да има стабилно правителство, с ясна политическа програма и цел, която да преследва. Трябва да има парламент, който да е загърбил омразата и разединението, и да работи единствено и само в интерес на българските граждани.

„Важно е Сливен да има повече народни представители от ГЕРБ и СДС, защото това е единствената листа с изцяло местни хора, които са загрижени и ангажирани с местните проблеми. Ще продължа да работя за разрешаването на всеки проблем и за всеки човек от област Сливен. Когато един човек работи искрено за родното си място, крайният резултат е много по-добър“, каза още Белова.

Мария Белова е родена в Сливен. Завършила е право и е работила като експерт в разработването и управлението на европейски проекти. Народен представител в 43-то, 44-то и 45-тото Народно събрание. Председател на Комисията по земеделието и храните в 44-то НС.

Може да подкрепите Мария Белова като гласувате с № 5 в бюлетината, с преференция 102.

 

Официалният подкаст на ГЕРБ Сливен с Мария Белова е достъпен в YouTube –

 

Официалният подкаст на ГЕРБ Сливен с Десислава Танев можете да видите и във Facebook - https://fb.watch/v/RCsx4Bbn/

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев