ГЕРБ-Сливен се включи във възпоменателната церемония по случай 184 години от рождението на Васил Левски

-----
18.07.2021 / 22:04

ГЕРБ-Сливен се включи във възпоменателната церемония по случай 184 години от рождението на Васил Левски. Общоградското честване започна с почетен караул около паметника на Апостола на българската свобода, на едноименния площад „Васил Левски” в Сливен. Цветя в знак на преклонение и признателност към живота и делото на Апостола бяха поднесени от общински съветници от ГЕРБ-Сливен. На церемонията присъстваха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник-кмета Пепа Чиликова, заместник - областният управител Димитринка Петкова, жители и гости на Сливен.

С поетичен спектакъл се включиха ученици от театрална студия „Хвърчащите хора” при Военен клуб, с ръководител Вяра Начева.

„Животът и делото на Васил Левски са посветени на идеала „За чиста и свята Република“, за равноправие на всички хора, независимо от националност и вяра. Неговото име е символ не само на безгранична любов към отечеството, на готовност за саможертва, на непобедимост на българския дух, но то е символ и на неизмерим морал. Затова името на Левски ще живее вечно. Той остави един голям завет, а именно – как да живеем свободата, която имаме днес. За нас е чест и морално задължение да предаваме на поколенията, които идват след нас паметта за големия българин – Васил Левски. Нека бъдем достойни последователи на Апостола. Нека бъдем добри българи. Поклон пред живота и делото на Апостола на свободата – Васил Левски", каза в словото си кметът Стефан Радев.

Организатори на събитието са Община Сливен , съвместно с Центъра за подготовка на специалисти и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев