Двама младежи от Сливен са избрани в ръководството на Младежката организация на ГЕРБ

-----
29.08.2021 / 17:45

Двама младежи от Сливен – Велмира Вълева и Христо Котов, са избрани в ръководството на Младежката организация на ГЕРБ. Велмира Вълева е новият заместник – председател по международната дейност на МГЕРБ. Христо Котов е преизбран за член на Националния изпълнителен съвет на Младежката структура на ГЕРБ. Георг Георгиев бе преизбран за председател на най-голямата младежка организация. Над 500 младежи от цялата страна присъстваха на четвъртото отчетно-изборно събрание на МГЕРБ. Гости на събитието бяха председателят на партията Бойко Борисов, евродепутати, депутати, бивши министри.

"Младежката организация на ГЕРБ от 2008 г. е изразител на младите за по-успешна държава. Оттогава досега ние наброяваме вече 15 000 души и растем всяка година. Ние инвестираме в нашите младежи с нашите летни университети, политически академии и регионални събития, така, че хиляди млади хора добиха опит, знания и умения", заяви Георгиев и припомни, че от МГЕРБ има и евродепутати и депутати, кметове, членове на министерски екипи и експерти във всяка сфера на обществения живот.

По време на събранието председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е важно всички политически партии да са отговорни, но поне към днешна дата останалите извън ГЕРБ не са. Той бе категоричен, че ГЕРБ е първа политическа сила в България и само машинациите на вота от чужбина са променили в последния момент резултата от изборите на 11 юли. „Стигна се дотам една падаща надолу партия като БСП, да държи мандата. Няма как да направят правителство, освен ако няма задкулисие и не са купили депутати. Г-н Трифонов каза как са преговаряли – тайно. Преговори трябва да се правят публично и открито“, подчерта председателят на ГЕРБ.

„Още май месец казах, че няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Те си ходят на гости и си говорят, защо трябва да има нови избори? Отговорът е само, че служебното правителство на Радев и неговият министър Бойко Рашков трябва да проведат президентските избори“, посочи Бойко Борисов. Според него цялата работа е, за да бъде преизбран Румен Радев.

По думите на председателя на ГЕРБ, уж актуализацията на бюджета се прави заради пенсионерите, но всички, които подкрепят тази актуализация, трябва да бъдат честни с българските граждани и да им кажат, че ще им вдигнат и данъка. „Иначе след няколко месеца няма да има нито за пенсионерите, нито за нищо друго. ГЕРБ правеше еднократни разходи, които не са опасни. Но когато правиш системни промени с дългосрочен характер, трябва да кажеш от къде ще идват парите. Накрая пак някой ще си замине за Канада, друг за Англия, а ние ще трябва да възстановяваме щетите, като след Орешарски“, категоричен бе Бойко Борисов. Той изрази съжалението си, че уж по-десните от ГЕРБ „Демократична България“ подкрепят този популизъм в бюджета. „Изплатили сме допълнително над милиард за българските пенсионери, но гледахме месец за месец как вървяха приходите“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова младежите от партията да правят мостове към другите политически сили. „За разлика от тях, ние уважаваме техните избиратели и техните програми. Искаме да ги представят честно. Като говорят за пенсии и за пари за бизнеса, да кажат от къде ще ги взимат. Ако нещо не могат, да дойдат да питат. Ще ги подкрепим, защото това е за хората. Но да го направят честно“, посочи Борисов. По думите му партията се обновява. „Трябват младежи, но трябва и опит. Всеки, който работи добре, намира място за развитие в ГЕРБ“, каза още председателят на партията.

Общо 19 младежи от област Сливен бяха делегати на четвъртото отчетно-изборно събрание на МГЕРБ. Форумът е направил промени в Устава на МГЕРБ. С една от тях възрастта за членство е увеличена до 35 години. С друга е увеличен съставът на ръководния орган – Националния изпълнителен съвет, който вече ще има 35 членове.

Още снимки от новината

-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев