Деян Митев: ГЕРБ и СДС са единствените, които могат да се справят с предизвикателствата

-------
31.10.2021 / 12:08

Деян Митев е роден в Сливен. Завършил е Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Като фолклорен изпълнител е носител на множество призове и награди от фестивали и конкурси. В момента е директор и главен художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Може да подкрепите Деян Митев като гласувате с № 32 в бюлетината, с преференция 109.

 

Въпрос: Как се отразява COVID-ситуацията на културната сфера?

Деян Митев: Пандемията се отрази много тежко на всички сектори, но културата е сред най-тежко пострадалите. Вече повече от година и половина заради коронавируса концертните зали са с ограничен пропуск – до 30 – 50% от капацитета си. Така е и с празничните събития. Това безспорно се отрази на доходите на хората на изкуството. Кризата е особено тежка за културните и творчески индустрии не само в България, но и в цяла Европа, заради специфичната им структура и големия брой творци на свободна практика, които са най-уязвими в момента.

 

Въпрос: Предприема ли държавата адекватни мерки за подкрепа на културния бранш? Какво трябва да се случи, за да се успокоят гилдиите?

Деян Митев: Категорично не се предприемат. В момента няма държавно подпомагане за засегнатите от пандемията. Хората на изкуството, музиката, театъра са оставени на произвола. Големи са рестрикциите и за тържествата от частен характер. Единственото, което ние хората на изкуството правим в момента е да отменяме заявени още преди месеци участия. За да се подпомогне браншът, са необходими разговори, обсъждане на компенсационни мерки и визия за работа в извънредна обстановка, а такива разговори в момента няма.

 

Въпрос: Защо развитието на културната инфраструктура и важно за Сливен и региона?

Деян Митев: Културата е това, което ни прави един народ и е гаранция за нашето бъдеще. Като българи имаме задължение да я съхраняваме, развиваме и предаваме на децата си. Културата и традициите ни са най-ценния ресурс за развитие на туризма в региона. Културата възпитава, а това е ключово за всеки млад човек. Когато даваме култура и образование, ние разкриваме възможности. Сливен е град с традиции в областта на културата. Инвестират се много средства в туристическите обекти.

 

Въпрос: За трети път сте част от листата на ГЕРБ и СДС. Кое Ви кара отново да се доверите на коалицията?

Деян Митев: Приех отново да съм част от силния отбор на ГЕРБ, защото вярвам, че опитът ми в културния мениджмънт може да помогне за развитието на сектора.

През всичките си управленски мандати единствено ГЕРБ доказаха, че могат да работят в полза на обществото ни за един по-добър и достоен живот.

 

Въпрос: Кои ще са основните Ви приоритети, ако бъдете избран за народен представител?

Деян Митев: Желанието ми е да помагам на всички хора в Сливен и региона, а като народен представител ще имам повече възможности за това. Гарантирам, че ще положа всички усилия и ще работя за реална подкрепа за културния сектор във време на КОВИД-пандемия, за преодоляване на различията между големите културни институции и тези в по-малките населени места, както и за съхраняване и по-добро управление на културната инфраструктура.

 

Въпрос: Защо на 14 ноември сливналии трябва да гласуват с номер 32?

Деян Митев: ГЕРБ и СДС трябва отново да поемат управлението на страната, защото са доказали, че са единствените, които могат да се справят с предизвикателствата, пред които сме изправени. Вярвам, че с подкрепата на моите съграждани с номер 32 в листата на 14 ноември, ще настъпи стабилност, от която всички имаме нужда.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев