ГЕРБ – Сливен почете 149-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата

----
18.02.2022 / 18:48

ГЕРБ – Сливен почете 149-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски.

В памет на великия син на България общинските съветници сведоха глави и поднесоха цветя пред паметника на Апостола на едноименния площад. Цветя бяха поднесени от името на народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова, и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

В общоградската възпоменателна церемония се включиха председателят на Общински съвет Димитър Митев, зам.кметът Пепа Чиликова, областният управител Веселин Вълчев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков, представители на държавни и общински структури, училища, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения.

По време на церемонията заместник – кметът Пепа Чиликова заяви, че Левски е символ на себеотрицание и готовност за саможертва, затова всяка година на този ден свеждаме глава в знак на почит. „Непримиримият Васил Иванов Кунчев не доживява да види Отечеството си свободно, но той пося семената на Свободата и завеща делата ни винаги да са за благоденствието на България! Нека сведем глава в знак на почит пред великото му дело! Дълбок поклон пред подвига на Апостола!", каза в словото си Чиликова.

В поетичен спетакъл ученици от Начално училище „Васил Левски" цитираха стихове посветени на Апостола и клетвата му „Трябва да се жертва всичко, па и себе дори...".

Поклон пред паметта на Апостола!

Още снимки от новината

----
-------
----
-------
-------
-------
-----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев