Допълнителни 19 млн.лв. в Бюджета за 2022 г. за инфраструктурни проекти в област Сливен, искат народните представители от ГЕРБ

-------
25.02.2022 / 12:50

Допълнителен финансов ресурс от 19 млн.лв. за област Сливен искат да бъде включен в Бюджета за 2022 година народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова.

Средствата са необходими за финансиране от държавата на 10 инфраструктурни проекта в Сливен и областта, които са изключително важни за жителите на региона, каза днес по време на дебатите на второ гласуване на Законопроекта за държавния бюджет Мария Белова. Тя уточни, че проектите и необходимата документация са готови, очаква се само финансиране, за да бъдат реализирани.

„За Сливен са необходими допълнително 3,5 млн.лв. за изграждането на четири изключително важни кръстовища, които значително ще облекчат трафика. Това ще доведе и до сериозна промяна в комуникацията в града и намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия“, заяви от парламентарната трибуна Белова. Исканото финансиране е за изграждане на кръгови кръстовища на булевардите "Панайот Хитов" и "Стефан Стамболов", както и на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“, на нови улици между булевардите "Бургаско шосе" и "Хаджи Димитър", и в Индустриална зона, както и основен ремонт на вече съществуваща улица в Промишлена зона.

За община Котел са необходими 7,1 млн. лв. Средствата са за проекти за рекултивация на депото за твърди битови отпадъци и основен ремонт на пътя за с. Жеравна. „С приемането на предложените промени в бюджета ще се даде възможност Общината да рекултивира старото депо, което се ползва повече от 50 години. А рехабилитацията на общинския път е от изключително значение за развитието на община Котел. Село Жеравна е най – големия туристически резерват на територията на България. Ежегодно е посещавано от над 150 000 туристи. В летните месеци, особено около провеждането на традиционния фолклорен фестивал, настоящата пътна инфраструктура не е пригодена за такъв интензивен поток“, обясни народният представител.

За община Твърдица се очаква държавно финансиране в размер на 8 730 000 лв, за реконструкция и рехабилитация на три основни пътни артерии в общината, които свързват най-големите населени места в региона.

Мария Белова призова колегите си в Народното събрание, особено тези от Сливенски регион, да се отнесат с разбиране и да подкрепят предложението им на второ гласуване. „Това са изключително важни проекти за област Сливен. Като се има предвид и това, че няма да има европейско финансиране, тук помощта на държавата е изключително важна“, каза още Белова.

Още снимки от новината

-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев