Шестима младежи от област Сливен участват в XI-ия Зимен университет на МГЕРБ

-----
26.02.2022 / 16:03

Шестима членове на областната структура на Младежи ГЕРБ Сливен участват в XI-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Хисаря. Сред 180-те участници от цялата страна са Велмира Вълева –зам.–председател по международната дейност на МГЕРБ, Христо Котов - член на Националния изпълнителен съвет на Младежката структура на ГЕРБ и още четирима младежи от Сливен, Нова Загора и Котел. Форумът се провежда под мотото #Заедно сме!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред над 180-те младежи на Зимния университет, организиран с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“.

Борисов коментира войната в Украйна като заяви, че за съжаление това е темата днес. „Нищо не оправдава войната! Чудовищна, с танкове. Президентът Радев приключи войната – каза, че до ден-два ще свърши. Но той каза, че и Крим е руски. Аз казвам, че тази война ще продължи дълго и ще бъде кръвопролитна. Войната е изключително опасна за финансовото, икономическото и социалното състояние на България. Кризата влияе на всички доставки. Какво се случва с инфраструктурните проекти, какво става с туризма? Неадекватна е политиката в момента“, каза Борисов.

По думите му у нас има много проруски настроени хора. „Знам, че и на тях не им е приятно като гледат какво става. Гледах президентът Путин - излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим“, каза той. По думите му доставките на стомана и желязо са приключили. „Само газ имаме, но да видим докога", отбеляза Борисов.

„Неадекватна политика и липса на лидерство у нас, осъждам изцяло политиката на Путин, но не може да наречеш Русия бензиностанция с ракети“, коментира вчерашните думи на Петков бившият премиер.

Борисов се възмути от поведението на Кирил Петков: „Всеки ден казва - ще правим анализи, 1 година ГЕРБ не управлява, не анализирахте ли вече. Когато беше ковид кризата ние инвестирахме стотици милиони. В бюджета няма нищо за военните. Разлом на това правителство във всички посоки. Планът за възстановяване и устойчивост пет пъти го гледахме, месеци наред. Сега няма обсъждане, няма нищо. Европа и светът се управляват от системни партии. А в момента България се ръководи от хора, които дори нямат партия. Няма как да им се потърси отговорност след време. Преди време в парламента казаха, че „партията на промяната“ ще ни научи на парламентаризъм. А сега по нощите гледах как заседава парламентът за най-важния закон в държавата без кворум и без финансов министър. Нали щяхме да сме в един глас с Европа?“, попита лидерът на партията. По думите му Стефан Янев по БНТ е казал, че ако някой му иска оставката, ще развали коалицията.

Според Бойко Борисов нестабилността в управлението в момента е тревожна. „Единството на нацията е най-важно сега. Ние им го предлагаме, само че те нямат единство дори вътре в коалицията. В Брюксел говорят едно, същевременно гласуват да се дават пари за военния комплекс на Русия, а затварят небето над България за руски полети. С това ще накажат само туризма у нас. Много тежки времена за управление – криза след криза. Затова ние сме алтернативата, с нашата експертиза“, заяви пред младежите Борисов.

Гости на тридневния форум са още евродепутатът Андрей Новаков, зам.-председателят на ГЕРБ и народен представител Томислав Дончев, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, народни представители, политолози и анализатори.

 

Цялото видео от срещата може да видите тук: https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/370389534610210/?d=n

Още снимки от новината

-----
-----
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев