Младежите от ГЕРБ закичиха с мартенички търговците и клиентите на Общинския пазар в Сливен

-------
01.03.2022 / 11:58

Младежите от ГЕРБ закичиха с мартенички търговците и клиентите на Общинския пазар в Сливен. За поредна година представители на младежката организация на ГЕРБ зарадваха своите съграждани за празника – Баба Марта и им пожелаха търговците да имат много и доволни клиенти, а посетителите - със здраве и удоволствие да консумират български и родни продукти.

Младежите вързаха стотици мартеници на хората, които от своя страна им отвърнаха с благодарност и усмивка за вниманието и добрите пожелания.

„Щастливи сме, че продължаваме един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна традиция. С това искаме да покажем, че младите българи вярват в доброто и спазват обичаите и традициите ни. Хората ни заредиха с позитивизъм и добра енергия“, коментираха младежите.

Баба Марта е един от най-почитаните български обичаи, запазил се от древността до наши дни. Закичването с мартеници на 1 март е един от българските обреди, който няма аналог сред други народи. Със сигурност той носи радост не само на децата, но и на по-възрастните. Счита се, че тя ще го дари със здраве и сила през следващата година.

С традиционния символ на доброто, организацията пожелава на всички жители на Сливен здраве, благополучие и повече настроение.

Още снимки от новината

-------
-------
-------
-------
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев