ГЕРБ Сливен се включи в церемонията по случай Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода

----
02.06.2022 / 13:24

Сливен отбеляза 146 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя се проведе пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. По повод Деня на Ботев - 2 юни, почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от ГЕРБ, ръководството и представители на партията, младежката организация. Цветя бяха поднесени и от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

В ритуала се включиха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори на държавни и общински институции, ученици от сливенски училища и граждани.

В словото си кметът Стефан Радев посочи, че Ботев ни оставя своя подвиг и заветът да обичаме пламенно родината си. „Докато го има преклонението към делото на Христо Ботев, към неговата саможертва, дотогава ще има българи на тази земя. Затова наш свещен дълг е да възпитаваме поколенията, които идват след нас, да пренасяме във времето това преклонение пред личности като Христо Ботев, Васил Левски, Хаджи Димитър, Георги Раковски…Това ни прави българи. Поклон пред Христо Ботев и всички велики синове на България", заяви кметът Радев.

По традиция, точно в 12:00 часа, воят на сирените, призова гражданите да запазят едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите за свободата на България, сред които и големият революционер.

Организатори на церемонията са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

-----
----
----
----
-----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев