Галя Захариева: Ще съдействам на всеки, който иска да отвори своя практика за здравни грижи в малките населени места

-----
22.06.2022 / 13:30

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Нова Загора Галя Захариева се срещна с жителите на село Богданово. „Надежда получих днес на срещата в Богданово. Благодаря на всеки от жителите му, който намери време да участва в нея и да даде конкретни предложения и препоръки за развитието на селото и района ни. Благодарна съм за топлите думи, за надеждата и за вярата, че можем заедно да постигаме повече и по-добро“, каза след срещата Захариева.

Тя заяви, че най-важното, което предстои сега е да се отворят ремонтираните вече здравни служби в малките населени места, които често са затворени.

Кандидатът за кмет на Нова Загора припомни, че по време на мандата на ГЕРБ е променен законът, който позволява на медицинските сестри и фелдшерите, които сключат договори със здравната каса, да отворят свои практики като здравни специалисти.

„Готова съм да съдействам на всеки, който иска да отвори своя практика. Така селата няма да остават без здравен специалист, който да окаже първа помощ или просто да измери кръвно налягане“, обяви Галя Захариева. Отварянето на здравни служби в населените места е част от програмата й за осигуряване на постоянни медицински кадри.

 

Още снимки от новината

-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев