Бойко Борисов в Нова Загора: ГЕРБ е системна, здрава партия, с евроатлантическа ориентация и няма да дам да стане брошка на някого

-----
27.06.2022 / 20:47

ГЕРБ е системна, здрава партия, с евроатлантическа ориентация и няма да дам да стане брошка на някого. Това заяви пред стотици симпатизанти в Нова Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Партията на промяната ще има две брошки на ревера си – Демократична България и БСП. ГЕРБ няма да стане брошка на някого“, каза Борисов.

Той коментира и решението на ПП и БСП да не отидат на консултациите при президента, които започнаха днес. „И днес ПП и БСП се оправдават, че не са отишли на консултации при Радев, защото са на бюджетна комисия. Нашите представители също бяха там, но отидохме при президента, защото това е национално отговорното поведение. Днес президентът Радев видя разликата – дори в най-влошените отношения между нашите интуиции навремето, когато пътуваше в чужбина имаше министри, когато правеше консултации, наши представители ходеха“, каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му управляващите са замислили да не теглят нов дълг и да оставят президента без бюджет по време на служебното правителство. „В държавния бюджет няма пари за общините и ако не се преформатира управлението, няма да бъдат финансирани нито църкви, нито инфраструктура по населените места. Настоящото правителство в оставка е отговорно за високата инфлация и за високите цени на газа, тока и горивата. Цените на електроенергията са се увеличили пет пъти за шест месеца. В страната има рекордни добиви на ечемик. Втори сме по производство на слънчоглед. Произвеждаме се храни и олио, затова е недопустимо цените да са толкова високи. ГЕРБ нямаше да позволи поскъпването на бензина, дизела и газа. ПП вкараха посредници. Така по половин милиард на месец отиват в чужбина“, категоричен бе Бойко Борисов.

В Нова Загора Бойко Борисов заяви пълна подкрепа за кандидата за кмет на партията Галя Захариева и й пожела успех на 3 юли на частичните избори. По предложение на Борисов срещата започна с минута мълчание в памет на дългогодишния кмет на общината Николай Грозев, който внезапно почина през април. „Искам да станем за минута мълчание. Николай Грозев беше добър приятел. Бих кандидатирал целия екип на Ники - той направи много, беше истински съзидател на партията“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

Още снимки от новината

-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев