ГЕРБ-Сливен се включи в церемонията по случай 185 години от рождението на Васил Левски

-----
18.07.2022 / 21:53

ГЕРБ-Сливен почете 185-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Общоградското честване тази вечер започна с почетен караул около паметника на Апостола на българската свобода, на едноименния площад „Васил Левски” в Сливен.

Цветя в знак на преклонение и признателност към живота и делото на Апостола поднесоха народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ-Сливен. На церемонията присъстваха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, представители на институции, ученици, жители и гости на Сливен.

„Днес, век и половина по късно, ако отворим българската конституция ще видим, че идеите и заветите на Левски са въплатени в нея. Нека обаче всички да си даваме сметка, че свободата, на която днес се радваме, човешките права, които имаме, върховенството на закона и либералната демокрация не са даденост. Цяла плеяда от наши съграждани и сънародници са дали живота си, за да имаме днес тези ценности. Затова ние трябва да сме достойни продължители на тяхното дело“, каза в словото си кметът Стефан Радев.

С поетичен спектакъл се включиха ученици от театрална студия „Хвърчащите хора” при Военен клуб, с ръководител Вяра Начева.

Организатори на събитието са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев