Юбилейното 20-то издание на празника „Златна праскова" се проведе в село Гавраилово

----
28.07.2022 / 17:01

Юбилейното 20-то издание на празника „Златна праскова" се проведе днес в село Гавраилово. През годините събитието се превърна в обединител на опита, новостите в производството на обновени сортове и защита на реколтата. Това заяви при откриването на празника кметът на Гавраилово Димитър Андреев. Той благодари на всички, участвали в организирането и провеждането на празника. Домакинът на празника пожела здраве, успех и добро настроение на посетителите, а на производителите добра реколта.

Кметът на община Сливен Стефан Радев заяви пред жителите, участници и гости, че през годините празникът е успял да се превърне в посланик на добри практики в дейностите на земеделските производители, а Гавраилово се е утвърдило като столица на Долината на прасковите. Да си пожелаем по-често да се връщаме във времена на почит към земеделския труд, който ни е давал толкова ценни плодове. Вярвам, че това е пътят на просперитет, както на отделните семейства и региони, така и на цялата страна", заяви кметът Радев.

По време на откриването бе отслужен молебен за здраве, както и награждаване на участниците от конкурса за най-добре поддържана плододаваща прасковена градина.

Сред гостите на днешното откриване бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, секретарят на общината Валя Радева, общински съветници, кметове на населени места и кметски наместници.

Поздравителни адреси до организаторите изпратиха народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова.

И тази година програмата на празника включва изложби, дискусии, семинари, дегустации и конкурси. Вечерта за всички гости и жители на с. Гавраилово ще има и богат фолклорен концерт.

По данни на Областната дирекция „Земеделие", прасковените насаждения в община Сливен са 14 010 дка или над 94 процента от всички прасковени насаждения, отглеждани в Сливенска област /14 850 дка/. 13 500 дка са плододаващите, а 510 дка - младите градини в общината.

Още снимки от новината

----
----
----
----
----
-------
----
----
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев