Инна Игнатова: „Младежката организация на ГЕРБ е възможност за всеки млад човек да докаже себе си”

001
25.02.2011 / 15:10

„Младежката организация на ГЕРБ е възможност за всеки млад човек да докаже себе си”

 

1. Представете се с няколко думи:

Казвам се Инна Игнатова, на 26 години съм и съм координатор на МГЕРБ Сливен почти от самото му учредяване. Завършила съм висшето си образование в Стопанска академия гр. Свищов, специалност Международен бизнес и мениджмънт.

 

2. Колко са членовете на младежката организация в Сливен?

В МГЕРБ Сливен членуват повече от 100 души. С времето сформирахме един прекрасен екип, с който вървим успешно напред. Радвам се, че съм част от него и имам възможността да работя с мотивирани млади хора, които през годините не се отказаха да отделят от личното си време и да полагат усилия в реализирането на различни инициативи. Разчитам на тях да продължим в същия дух и да ставаме все по-добри.

 

3. Как се става член на МГЕРБ?

Членовете на МГЕРБ са на възраст между 18 и 31 години, които стават част от екипа изцяло на доброволен принцип. Критериите да бъдеш член на МГЕРБ са да имаш добра мотивация и да не се ръководиш изцяло от личния си интерес, а да влагаш време и усилия в организацията. Може би трудната част е, след като станеш член, тъй като след това започва периодът, в който трябва да се докажеш и да съумееш да останеш част от стурктурата.

 

4. Какво всъщност правите? В какво всъщност се изразява вашата дейност?

Насоката, в която работим е провеждането на граждански инициативи на местно ниво, които целят да популяризират основните ценности на ПП ГЕРБ.

Насочваме усилята си към това да убеждаваме младите хора в необходимостта от тяхната съпричастност към всичко, което се случва в града ни. Опитваме се да насочваме вниманието им към обществено-политическия живот, като нашата цел е да ги накараме да бъдат по-активни и да подхождат по-отговорно към своето бъдеще, най-малкото като не се лишават сами от правото си на глас.

 

5. Според теб как МГЕРБ може да задържи младите хора?

Преди всичко, аз смятам, че всеки държи бъдещето си в свои ръце и сам решава какво да прави с него. Младежката организация е възможност за всеки млад човек да докаже себе си, да сподели опита си, както и да сподели начина си на мислене. членството в една такава организация е начин да се чуе гласът на младите. Не бива обаче да се смята, че МГЕРБ е трамплин за бързо и лесно израстване, всеки от нас доказва своите качества и ценности през годините. Ако младите хора са мотивирани, с ясна позиция и са готови да дават от себе си, за да помагат на обществото, то тогава тяхното място е тук. Ние се опитваме да бъдем полезни и като екип работим успешно и наистина вярваме, че заедно можем да направим така, че бъдещето да се случи.

 

6. Какво мислиш за отношението на младите хора към политиката?

Една част от младите са аполитични, въпреки че на парламентарните избори голяма част от хората, които гласуваха доверие на ПП ГЕРБ са млади хора. Искрено се надявям, че пасивното отношение на младите хора, слабата заинтересуваност за това какво се случва в страна, ще се промени с времето.

 

7. Каква е равносметката за изминалата година?

През изминалата година МГЕРБ Сливен проведе редица инициативи.

Организирахме турнир по шах-мат за деца. В него се включиха 14 деца от различни училища в Сливен. Проведе се футболен турнир по наша инициатива, като участие взеха ученици от гр. Сливен. Успяхме да реализираме редица инициативи с екологична насоченост, както и множество благотворителни акции. Зарадвахме децата от детските градини в Сливен с различни подаръци и коледна постановка на Държавен Куклен театър. Прекарахме един прекрасен ден в Домът за стари хора, където засадихме няколко дръвчета в двора и украсихме заедно с домакините коледна елха, като така поставихме началото на поредица от срещи с тях. В момента работим по дейностите на проект „Под слънцето има място за всички, има и за нас” , насочен към зрително затруднени деца, младежи и техните родители. Идеята за него дойде от член на МГЕРБ Сливен, като основната цел на проекта е интегриране на зрително затруднените деца и младежи. Като устойчивост на проекта във времето предвиждаме създаване на групи за взаимопомощ от децата, младежите и техните семейства.

 

8. Какво предстои за вас в Младежката организация?

Това, което предстои да реализираме съвсем скоро е Турнир по билярд за младежи от нашия град. Амбицията ни е да учредим клубове на МГЕРБ в по-малките населени места в областта. Подготвяме няколко проекти със социална и екологична насоченост.

2011 година е обявена за година на доброволчеството, имаме доста идеи в тази посока и ще се радвам ако успеем да ги реализираме.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев