Близки на незрящи се поставяха на тяхно място в проект, подпомаган от МГЕРБ

001
26.02.2011 / 14:47

В Областна администрация – Сливен днес се проведе пореден етап от проекта „Под слънцето има място за всички, има и за нас”, организиран с помощта на МГЕРБ – Сливен. Той е насочен към зрително затруднени деца от Сливен, които учат в общообразователни училища и техните родители, както и към млади хора и семействата им.

Обяснени бяха някои основни изисквания, които трябва да знаят и зрително затруднените и техните близки, за да бъде улеснен живота им и да се справят в ежедневието си. Беше проведено практическо занятие за приготвяне на сандвичи, което е най-лесното упражнение за самостоятелна работа. Близките на зрително затруднените се поставиха на тяхно място, като се опитаха да направят сандвичи със закрити очи. В този етап на проекта се коментираха и теми, свързани с други практически умения - самостоятелно обличане, работа с електроуреди и други техники от ежедневието.

Водещата на обучението Митка Инзова - педагог на зрително затруднени деца и член на екипа, осъществяващ проектните дейности, предложи на незрящите деца и младежи да направят индивидуално обучение за всеки от зрително затруднените в дома му.

Представители на младежката организация на ГЕРБ подариха на присъстващите мартенички, с пожелание за здраве и успехи.

Още снимки от новината

002
003

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев