Десислава Танева: И до ден днешен „Съединението прави силата“

-------
06.09.2022 / 13:25

Сливен отбеляза 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС, общински съветници и представители на областната организация на ГЕРБ Сливен се включиха в церемонията, която се проведе на площад “Хаджи Димитър”. Годишнината бе отбелязана с военни почести, издигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България. На тържествената церемония беше отслужена молитва за здраве и успех на българския народ от енорийския свещеник отец Йоан Петров.

В официалната си фейсбук страница водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен Десислава Танева посочва, че оценявайки Съединението от дистанцията на времето, сме длъжни не само да помним значението му за развитието на българската държава, но и историческите изводи наложени от него.

"Съединението прави силата" - националният девиз на България, е особено актуален в днешно време! Нека се учим от нашата история и никога не забравяме какво са направили предците ни, за да го има нашето днес! Съединението е пример за това как трябва да се води българската политика и да се преследват българските национални интереси, защото само заедно и обединени можем да вървим напред. Защото и до ден днешен „Съединението прави силата“. Честит празник на Съединението и на тържеството на българските воля и дух!“, пише още Десислава Танева.

В знак на признателност цветя поднесоха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник – кметът Камен Костов, общински съветници, културни институти и граждански организации.

Цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Организатори на събитието са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти. След церемонията на градския площад се проведе и празничен концерт на Младежки танцов ансамбъл „Браво" при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937" – Сливен, Детски фолклорен ансамбъл „Българче" при Основно училище „Христо Ботев" и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937" – Сливен.

Вечерта от 20.30 ч. на площад „Хаджи Димитър", жители и гости на Сливен ще имат възможност да гледат безплатна прожекция на българския филм „Петя на моята Петя". Прожекцията ще бъде комбинирана тип „лятно кино" и „автокино".

Още снимки от новината

-------
-------
-------
-------
-------
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев