ГЕРБ-СДС Сливен даде старт на предизборната кампания от Кермен

-----
02.09.2022 / 17:31

Молебен за здраве и добруване на българския народ беше отслужен в храм „Св. Петка“ в град Кермен. С тази обща молитва беше даден старт и на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в Сливен. Светата литургия отслужи отец Стилиян. Кандидатите за народни представители дариха на храма икона на Св.Петка, която се счита за покровителка на българския народ и на семейството.

Кандидатите за народни представители посетиха мястото, където трябваше да бъде изградена връзката на Кермен с магистрала „Тракия“.

„До тези предсрочни избори се стигна заради политическата незрялост на опонентите ни. Последната година и половина на безремие, което цари в нашата страна, неизбежно оказа влияние и на област Сливен. Посетихме мястото, където трябваше да бъде изграден пътен възел на магистрала „Тракия“. Тази връзка би дала възможности за развитие на целия район и всички села в тази част на общината. Това би променило икономическата перспективата пред хората, които живеят тук. Пътните артерии, водещи до този възел дори бяха ремонтирани. Местната общност повече от една година очакваше започване на строителните дейности по изграждането на самия пътен възел. В началото на миналата година беше одобрено задание за проектиране на съоръжението. От тогава обаче няма никакви действия по изграждането му“, коментира кандидатът за народен представител и втора в листата на ГЕРБ – СДС Мария Белова.

Водачът на листата Десислава Танева заяви, че се надява в тази кампания да се възстанови нормалността и експертността в политическия дебат. „Очаквам да има идеология в политиките и да спрем с „анти“ тезите. Да изберем държавниците, от които България има нужда. За мен и нашия екип кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ – СДС е въпрос на достойно поведение и адекватност в тази политическа криза да предложим предизборна кампания, най-вече с лични срещи и представяне на политиките по сектори. Ще говорим само за това каква е нуждата и какво е решението. Ще се надяваме за осъзнаването от всеки участник в тази предизборна кампания на отговорността към народа. Няма смисъл от нито едно управление, ако то не направи така, че хората да живеят по-добре“, каза Танева.

Кандидатите от листата на ГЕРБ разгледаха мястото, където ще бъде изграден бюст-паметникът на Васил Левски, по повод предстоящата 150-годишнина от гибелта на Апостола. Той ще бъде разположен в градинката край гарата в Кермен. Предложението беше внесено от общинския съветник от ГЕРБ Радост Костова, по искане на кмета на Кермен Живко Жечев. Кметът и третият в листата Генчо Димитров, който е директор на Историческия музей в Нова Загора, обсъдиха ценните археологически находки в района на Кермен. По думите на Генчо Димитров през последната година Министерство на културата е изпаднало в патова ситуация и е изгубено много ценно време. Заради липсата на средства от страна на културното министерство през сезона не са се провели археологически разкопки. „Надявам се след изборите да имаме министър на културата, който ще гледа с друго око на археологията, която е лице на страната ни. Вярвам, че ще имаме достоен министър от ГЕРБ-СДС, който ще управлява културата“, каза Димитров.

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Ибрям Мустафов, Антон Драганов и Христо Борисов представиха идеите си за развитие на региона. Според тях само ГЕРБ-СДС има управленските решения, за да върне стабилността и всяко семейство да може спокойно да планира бъдещето си.

 

На 2 октомври гласувайте с номер 24 в бюлетината за силните кандидати на ГЕРБ и СДС.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----
-----
-------
-------
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев