Евгений Балев: Както в спорта, така и в политиката залагам на много работа

-------
31.08.2022 / 13:54

Рекордьорът по участия в колоездачната обиколка на България Евгений Балев отново стартира, този път в отбора на ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври.

Многократният шампион на страната по колоездене и кандидат за народен представител Евгени Балев заяви, че спортът и политиката са пряко свързани. Трябва да има държавна политика за развитието на спорта. „Всяка нация се опитва да се докаже чрез спорта. Политиката в областта на спорта трябва да се управлява от хора, които разбират и милеят за това. Както в спорта, така и в политиката, залагам на много работа, дисциплина и отдаденост. Затова избрах да съм част от листата на ГЕРБ – СДС в Сливен, защото имам редица добри идеи, свързани със спорта и младежките дейности и имам амбицията да ги реализирам. Това е изключително важно за Сливен и региона, каза още кандидатът за народен представител.

Според кандидата Евгений Балев, ГЕРБ е партията, в която има експерти, доказали се хора. Хора, които знаят как и могат да изведат страната от кризата и да осигурят по – добър живот за българите. „Смятам, че само чрез тази партия могат да се реализират идеите, които имам. ГЕРБ е партията, която може“, каза Балев.

Той припомни, че инвестициите в сферата на спорта от страна на правителствата на Бойко Борисов са в размер на 500 млн. лв. Почти няма град в България без обновена спортна зала. Защото за ГЕРБ спортът е сред приоритетите.

На финала от втория полуетап на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България в Сливен, Българската федерация по колоездене предложи големият състезател да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Сливен" за високите му спортни постижения.

Евгений Балев е многократен шампион на страната и победител в колоездачната обиколка на България през 2007-а.

„Тази година Международната колоездачна обиколка се провежда за 69-ти път, а аз съм част от нея в една трета от този период. Вече 20 години. Няма друг състезател в страната с толкова участия. До преди четири години бяхме трима човека с 16 обиколки. Сега съм само аз. Амбицията ми беше за рекорда. Имам сили и възможност да завърша и тази 20-та за мен обиколка, като това състезание е бенефисно“, каза кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС в Сливен.

Той е категоричен, че най – добре се чувства, когато се прибере в Сливен и усети подкрепата и любовта на сливналии. „Освен, че Сливен е моят роден град и много го обичам, Сливен е и градът с най – много традиции в колоезденето в България. Тук са родени много състезатели, които са допринесли за развитието на колоезденето в България. През последната година спортът остана на заден план. Той е онеправдан и трябва да се върнат славата и традициите, които сме имали в годините назад“, допълни Евгений Балев.

Като народен представител ще работи за създаване на повече възможности за младите хора. Иска да се реализират повече програми за масов спорт.

Може да подкрепите Евгений Балев като гласувате с № 24 в бюлетината, с преференция 104.

Още снимки от новината

-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев