Георги Даскалов: Здравето на българите е сред основните приоритети за ГЕРБ

-------
21.09.2022 / 15:14

“ГЕРБ и СДС имат амбициозна програма и най-подготвените управленски кадри в сферата на здравеопазването. Ние сме единствената алтернатива на хаоса, който цари в момента.” Това заяви Георги Даскалов, кандидат за народен представител от ГЕРБ и СДС, с номер 24 в бюлетината.

По думите му, управлението на ГЕРБ успя да положи основите на справянето с пандемията у нас. В сферата на здравеопазването са постигнати важни неща, за които години наред е не е имало воля да се реализират. Затова е важно да продължат и да се надграждат успешните политики в здравната и социалната сфера, отбелязва Даскалов. „Самият аз, ако бъда избран за народен представител, ще работя за разработването и въвеждането на спешни мерки за достъпно и качествено здравеопазване в малките населени места. Здравето на българите, сигурността на доходите, образованието и осигуряване на работа за младите българи са основните приоритети за ГЕРБ“, каза Георги Даскалов.

По думите му след година и половина несигурност и хаотичност, хората са обезверени и все по-трудно се доверяват на политиците. „Някои от партиите яхнаха вълната и се заиграха със страховете на хората. Използват създалата се криза, за да трупат дивиденти, но за сметка на обикновените българи. Освен нас, никой друг не дава ясни, конкретни и работещи решения за справяне с кризата. Всяват страхове и се измества фокусът към теми, които не са в дневния ред на обикновения българин. Това не е здравословно за хората“, коментира кандидатът за народен представител.

В стратегията на партията за справяне с кризата "България след кризите - план за възстановяване" като приоритет е отбелязано преодоляването на регионалните дисбаланси и осигуряване на взаимодействието между отделните нива на медицинска помощ. Предвидено е осигуряване на 30 мобилни екипа - лекарски и зъболекарски, организирани от университетските и областните болници, оборудвани със съвременна диагностична техника. Ще се организират и мобилни аптеки за всички населени места, където липсват, допълни фармацевтът Георги Даскалов.

„Здравето е най-голямата ценност в съвременните развити общества, тъй като е предпоставка за увеличаване на благосъстоянието на държавата. Осигуряването на оптимално здраве на населението и удължаване на продължителността на живота е задача на цялото ни общество“, категоричен е Даскалов. За подобряване лекарствената политика и регулация ГЕРБ предвижда ефективно управление на недостига на лекарствени продукти, усъвършенстване на критериите за лечение със скъпо - струващи медикаменти, както и 100% реимбурсиране на лекарствата изписани от ОПЛ за деца до 14 години.

На парламентарните избори на 2 октомври ГЕРБ-СДС е с номер 24 в бюлетината.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев