ГЕРБ – Сливен дари икона на Св. Архангел Михаил на храма в село Гавраилово

-------
08.11.2022 / 14:58

ГЕРБ – Сливен дари икона на Св. Архангел Михаил на храма в село Гавраилово. Дарението е по случай храмовия празник на църквата, построена през 1865 година и празник на селото. Беше отслужен и тържествен водосвет.

Жителите на сливенското село Гавраилово честват двоен празник днес – на селото и на църквата „Св. Архангел Михаил".

Кметът на Гавраилово Димитър Андреев поздрави всички за празника и пожела им много здраве и благоденствие. „Щастлив съм, че съм потомък на родолюбиви и съзидателни българи. Със своя непреклонен дух те са успели, в годините на тежкото и трудно османско робство, да завоюват и защитят своята християнска вяра, и с много труд и упоритост през далечната 1865 година са изградили нашия храм“, каза в приветственото си слово Димитър Андреев. Той допълни, че според историческите данни, една от версиите Дермендере да се преименува в Гавраилово е наличието на православния храм в селото Св. Архангел Михаил. „Пазете, ценете и уважавайте българското, защото народ без история, традиции и култура е народ без бъдеще“, каза още Димитър Андреев. Пред паметника на загиналите във войните жители на селото бяха поднесени венци и цветя.

Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник- кметът на Сливен Пепа Чиликова, общински съветници от ГЕРБ и кметове на населени места. От името на кмета Стефан Радев, който заради работно посещение в Майнц, Германия не успя да присъства на празника, зам.-кметът Пепа Чиликова прочете поздравителен адрес. Поздравителни адреси изпратиха и народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова.

Празничният ден продължи със спортен празник в ОУ „Найден Геров", презентация на тема „Роден край – при теб ще се завърна" и изложба с рисунки „Есен в Гавраилово".

Организатор на мероприятията е Кметство Гавраилово, Община Сливен и НЧ „Слънце – 1928".

Още снимки от новината

-------
-------
-------
-------
-----
-------
-------
-------
-----
-------
-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев