Фермери се включиха в семинар за подпомагане на животновъдните ферми

001
18.03.2011 / 14:06

Експерти от Министерството на земеделието и храните запознаха животновъди от област Сливен с възможностите за тяхното подпомагане и финансиране. Това стана по време на семинар в Нова Загора на тема „Инвестиции и подпомагане на животновъдните ферми”.

Участниците бяха запознати с обстановката в сектора, какви европейски директиви следва министерството и конкретно по кои мерки могат да кандидатстват. „Политиката е за окрупняване на стопанствата, за икономическо земеделие”, каза Кирил Кирков – директор на дирекция „Животновъдство” в Министерството на земеделието и храните.

Семинарът даде отговори и на въпроси, свързани с изготвянето на проекти по програмите, тяхното кредитиране, финансиране и реализиране. Фермерите се интересуваха към кого могат да се обръщат за кредитиране и по какъв начин се изготвят проектите. Лектори на семинара бяха още Георги Недялков – началник отдел „Млечни квоти” и държавен експерт Камелия Костадинова. Проявата е част от информационна кампания земеделското министерство за разясняване на възможностите за подпомагане и финансиране на фермерите.

Още снимки от новината

002

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев