Ученици от област Сливен могат да участват конкурс, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов

-----
06.04.2023 / 11:52

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов организира конкурс за най-иновативно събитие по повод 9-ти май - Ден на Европа. В него могат да участват ученици от 10 до 12 клас от област Сливен.

Всяко училище може да участва в конкурса с екип от 5 човека с един преподавател, които да бъдат организатори на събитието и носители на основната идея. Инициативата може да бъде флашмоб, открит урок, представление, викторина, изложба, съревнование или каквото и да е друго събитие, чиято тема е обвързана с Деня на Европа.

Тя трябва да бъде заснета на видео и да бъде изпратена до 15 май 2023 г. на имейл: contest@asim-ademov.eu. Жури ще ги оценява от 16.05.2023 до 31.05.2023 г., а екипът-победител ще бъде обявен на 01.06.2023 г.

Ще бъдат връчени три награди - голямата награда е посещение на екипа в Европейския парламент в Брюксел, има и две поощрителни предметни награди. Конкурсът е съвместен проект на информационните офиси на евродепутата от ЕНП Асим Адемов в Бургас, Благоевград, Видин, Сливен и Смолян.

Конкурсът цели да насочи вниманието на младежите към работата на европейските институции, което ще им помогне да бъдат добре осведомени, отговорни и активни европейци. Също така да предизвика интерес у младите хора да се запознаят подробно с техните граждански права и как да ги използват, да осъзнаят основните политики на ЕС, които през следващите години ще бъдат провеждани от самите тях.

Всички нужни за участие документи могат да бъдат свалени от линк: https://drive.google.com/drive/folders/1Qe7_MNeYeio9Fc8AoWaRNYw9sVB_XUnp?usp=sharing

 

Още снимки от новината

----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев