Красимир Кръстев: Най – голямото богатство на Самуилово са хората

-----
03.06.2023 / 21:31

Традиционният празник на сливенското село Самуилово се проведе тази събота. Празничната програма започна с дрифт-шоу и продължи с постановката на Държавен куклен театър „Трите прасенца“, детски игри и състезания, историческата възстановка „Участието на самуиловци във войната за национално обединение на България в периода 1912-1918 г.“, представено от Сдружение „Национално дружество Традиция“ и фолклорна програма с участието на представители на читалищни и самодейни колективи, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“, Младежки танцов ансамбъл „Браво“, Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен и на Оркестър „Славяни“-Стара Загора.

В приветственото си слово кметът на населеното място Красимир Кръстев заяви, че най – голямото богатство на Самуилово са хората. „Любовта към родния край разкрива неговата хубост. Ние виждаме родната земя така, както ничии други очи не могат да я видят. Плодовете на родния край и неговите извори ни хранят най – добре, и те са най-сладки. За да имаме основание да се поздравим в този ден, нашите предшественици са работили така, че Самуилово да го има и да расте поверен на нас, техните наследници. Сега е наш ред да съграждаваме, да развиваме и подреждаме селото, в което сме родени или сме избрали да създадем дом и семейство. Защото най – голямото богатство на Самуилово са хората – трудолюбиви, готоприемни и толерантни. Много са поводите за радост, които носим в себе си. Времената се променят, но има ценности, които остават вечни. Безспорно днешният празничен ден е ярък израз на съхранените традиции, отдаване на значимото на миналото и поглед в бъдещето. Днес искам да благодаря на всички за търпението и подкрепата в усилията ни за равитие на нашето село. Нека докажем, че можем да бъдем единни, истински и човечни. Искрено се надявам в едно по – светло бъдеще за нашето скъпо село и да го превърнем в едно прекрасно място за живеене, защото това е нашият роден край, нашият дом, нашите спомени. Длъжни сме да вървим напред и с постоянство да градим и претворяваме“, каза още Красимир Кръстев.

Гости на празника бяха народният представител от ГЕРБ Мария Белова, чийто корени са от село Самуилово, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на Общината, общински съветници от ГЕРБ, кметове на населени места и кметски наместници.

Кметът Стефан Радев поздрави Красимир Кръстев и всички, които са участвали в подготовката и организацията на пищната и разнообразна програма. „Празниците са едно от най-хубавите неща! Те обединяват хората, изпълват ги с вълнение, настроение. Дават ни време да се замислим, какво добро можем да направим, докато препускаме в забързаното ежедневие, да помислим за нашите семейства и деца. Радвам се, че има такива моменти, когато можем да си кажем, че работим, полагаме усилия и живеем за всичко това!", заяви сливенският градоначалник от откритата сцена в центъра на селото. Той пожела здраве и сполука на жителите на Самуилово.

Празникът, който се организира от Кметството и местното читалище, с подкрепата на Община Сливен, завърши със заря.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев