Общинската структура на ГЕРБ единодушно номинира Стефан Радев за трети мандат за кмет на Сливен

-----
08.07.2023 / 16:47

Стефан Радев е номинацията на ГЕРБ- Сливен за кмет на общината на предстоящите местни избори през октомври. Единодушно делегатите на общинското номинационно събрание на партията подкрепиха кандидатурата му за трети мандат. Стефан Радев ще е и водач на листата с общински съветници на ГЕРБ.

Радев благодари за номинацията и за подкрепата на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ през годините, особено през последните две, в които бяха направени множество опити най – голямата и силна партия да бъде отслабена и да се атакува нейният имидж. „Щастлив съм, че устояхме, че преминахме през този период и успяхме да запазим структурите си. Това показа, че в тази партия са събрани стойностни и силни личности, които устояват в трудни моменти. Благодаря на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ за доверието и подкрепата“, заяви Стефан Радев.

По думите му отиващият си мандат е може би най – необичайният и труден за местните власти заради многото и различни кризи през четирите години – Ковид, икономическа и политическа криза, войната в Украйна. „Заради липсата на правителство и влизането от избори в избори, държавата беше изпаднала в безтегловност. Общините в България останаха най-стабилните работещи институции в страната“, коментира Радев.

Той обясни, че въпреки всички проблеми и кризи, са изпълнени редица проекти, които са очаквали реализация. „В момента финансовото състояние на Община Сливен е повече от добро. Нямаме просрочени задължения. Все още няма приет Бюджет за 2023 година, което безспорно се отразява на темпа за усвояване на средства, особено за инвестиции. Заради липсата на стабилно редовно правителство за изминалите две години и половина беше невъзможно да се работи и по европейски проекти и програми “, каза Стефан Радев.

Той допълни, че предстои да бъде представена подробна програма за следващите четири години, но ако трябва да представи най-важното, то това е икономическото развитие на Сливен и региона. „Липсата на сигурност води до демографска криза и миграция, затова за мен най – важното е развитие на регионите, привличане на инвеститори и увеличаване доходите на хората. Не вдигането на минималната работна заплата, а устойчиви инвестиции с високи възнаграждения помага за повишаване на стандартите и подобряване на живота“, каза още Стефан Радев.

Председателят на Общински съвет Димитър Митев, който също е номиниран за нов мандат, благодари за усърдната работа на всички общински съветници през изминалите 4 години. „Заради неправомерно и умишлено спрени две важни решения на Общински съвет от страна на областния управител на служебното правителство, които след това спечелихме в съда, беше забавено развитието на града ни. Въпреки всичко благодаря на колегите общински съветници, с които вземахме правилните решения. За мен е достойнство и чест, че бях председател на Общинския съвет“, каза Митев. Той обяви, че в рамките на мандата са разгледани 3860 преписки и са приети 1640 решения.

Народният представител и областен ръководител на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева припомни, че вече няколко правителства за изминалите четири години – и редовни, и служебни са дали отлична оценка за финансовото развитие на Общината. „Община Сливен е представена в Министерство на финансите като Общината с най – добри финансови показатели и най-добро финансово управление. Община Сливен отново е на първо място по рейтинг на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет за 2023 г. сред всички български общини. Това е изключителен успех и поредно заслужено признание за работата на Стефан Радев и неговия екип. Това ни дава основание да вярваме, че Стефан Радев заслужава трети мандат, а ГЕРБ максимален брой общински съветници. Вярвам, че и след местния вот един от най – добрите кметове в България ще продължи да управлява“, заяви Десислава Танева.

По време на заседанието бяха гласувани номинации за общински съветници. ГЕРБ – Сливен ще се яви на предстоящите избори с пълна листа от кандидати от общински съветници.

Предстои номинационни събрания да се проведат и в останалите общини от областта – Котел, Нова Загора и Твърдица. Всички гласувани номинации ще бъдат представени на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще определи окончателния вид на листите с кандидати за общински съветници и кметове на населени места.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев