Незрящи деца и младежи получиха бели бастуни по проект на МГЕРБ-Сливен

001
02.04.2011 / 18:39

Продължават дейностите по проекта „Под слънцето има място за всички, има и за нас”, организиран с помощта на МГЕРБ – Сливен. Проектът е насочен към зрително затруднени деца от Сливен, които учат в общообразователни училища и техните родители, както и към млади хора и семействата им.

Днес участниците се събраха в залата на Областна администрация, където се запознаха с основни правила за ориентиране и мобилност в малко и голямо пространство. Водещ на обучението беше Митка Инзова, педагог от ресурсен център и член на екипа по проекта. На тази среща бяха демонстрирани основни техники за предвижване с бял бастун, като и със зрящ водач - със и без бастун. Проведоха се и няколко практически упражнения в сградата на Областна администрация. Организаторите подариха бели бастуни на участниците по проекта, които те използваха по време на обучението.

С дейностите по този проект се поставиха основите на обучението на незрящите деца и младежи. Всеки от тях може да продължи с индивидуално обучение, за да затвърди наученото и успешно да го прилага при придвижване в градска среда.

Още снимки от новината

002
003
004
005
006

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев