Стефан Радев: Продължаваме да се грижим за хората в нужда

-------
23.10.2023 / 13:03

Социалната политика е измерител за зрелостта и цивилизоваността на едно общество. Това заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ Стефан Радев при представянето на социалната политика в Програмата за управление в третия му мандат.

„Община Сливен има широко развита мрежа от социални услуги и е една от най-добре работещите системи в страната. Дейностите са насочени към лица и деца с увреждания и без увреждания, дневна грижа, резидентна грижа и услуги в общността. Водим активна политика за гарантиране на достъпни и качествено предоставени социални услуги. Гордеем се със свършеното до момента и ще продължим да надграждаме мрежата от социални услуги, която е една от най-добре разработените в страната. Ще откриваме нови услуги, за да отговорим на нарастващите потребности“, каза Стефан Радев. Той припомни, че във втория му мандат са изградени нови обекти за настаняване на хора в неравностойно положение и са разкрити нови услуги. Открити са два нови социални центъра - за хора с умствена изостаналост и за хора с психични разстройства. Вече функционират и Център за временно настаняване на бездомни и Кризисен център. Такива услуги се разкриват за първи път в община Сливен. Разкрити са два нови социални центъра за деца и Общностен център за деца и семейства.

С грижа за възрастните, в новия управленски мандат на Стефан Радев е предвидено цялостно реформиране на Дома за стари хора, каза Миглена Петрова, която е под номер 135 в листата на ГЕРБ. Тя уточни, че в Дома ще се извърши основен ремонт и преобразуване на вътрешни пространства, както и оборудване на всички помещения.

От своя страна Кремена Темелкова (номер 116 в листата на ГЕРБ) обяви, че в Управленската програма на Стефан Радев е заложено предоставянето на социални услуги в двете новоизградени и оборудвани сгради зад Централна поща - Център за временно настаняване на бездомни лица и Кризисен център за жертви на домашно насилие. Ще продължи и втория етап за развитието и надграждането на Общностния център за деца и семейства –Сливен.

„В третия мандат на Стефан Радев ще работим за създаване на достъпна архитектурна среда за деца и ученици с физически увреждания в сливенските училища. Ще подготвим и проект за изграждане и оборудване на пет нови, 24-часови услуги. Три от тях са за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и потребност от постоянни медицински грижи, а две - за грижа за лица в над трудоспособна възраст без увреждания“, каза педагогът Лидия Димитрова, която е 107 в листата с номер 7.

Ще се работи и по проект „Детска кухня“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд, каза д-р Милена Ченкова, която е под номер 108 в листата на ГЕРБ.

Стефан Радев е категоричен, че след изпълнението на планираните дейности, Община Сливен ще разшири социалната си мрежа, ще подобри условията в социалните центрове и ще затвърди позицията си на институция, която се отнася с грижа към хората в нужда.

Повече за приоритетите на кандидатите на ГЕРБ можете да откриете тук – https://gerb-sliven.org/files/upravlenska-programa-2023-2027.pdf

 

#РаботимЗаСливен

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев