Красимир Вълчев поздрави Стефан Радев за постигнатото в сферата на образованието

Красимир Вълчев и Стефан Радев
23.10.2023 / 19:24

Реформите в сферата на образованието през последните осем години и акценти в програмата си за управление представи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев по време на среща с Красимир Вълчев – народен представител и председател на Постоянната комисия по образование в Народното събрание и работещи в тази сфера в Сливен.

 

„Смели реформи сме правили. Една от тях е преминаването на детските градини на делегирани бюджети. Преди осем години заварихме задължения от близо 2 милиона лева за храна и други разходи за детските градини. Трябваше да решим как да продължим напред. Взехме решение да ги освободим напълно от опеката на общината, да ги направим напълно самостоятелни, с делегирани бюджети и да определим формула за общинското финансиране. Знам, че е било трудно, особено първата година, но се радвам, че подкрепихте тезата ми, че това е пътят и ще стане много по-добре“, каза Стефан Радев. Той похвали директорите на детските градини за успешното преминаване през реформата и те вече функционират напълно самостоятелно.

Той информира, че Сливен е една от малкото общини, на които се налага да строят нови детски градини и процесът вече стартира.

По думите му образованието е сферата, която претърпя най-бурна промяна в страната през последните години по отношение на финансирането. Той отчете като положителен факт сериозното приоритизиране от страна на държавата и заделянето на все повече средства за тази сфера. „Човекът, който се олицетворява с тази реформа, е Красимир Вълчев, който даде силен тласък за финансирането. Той е най-големият реформатор в сферата на образованието от годините на демокрацията“, каза Радев.

 

От своя страна Красимир Вълчев подчерта, че Стефан Радев е един от кметовете, с които има постоянна комуникация, срещите и разговорите винаги са ползотворни и го поздрави за постигнатото в сферата на образованието. Той информира, че Общината може да кандидатства по новата програма за изграждане на физкултурни салони, спортни площадки и игрища, но бенефициенти ще бъдат директорите. За пореден път той отбеляза, че е необходима оптимизация на образователния процес, както и реформа в оценяването.

 

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ - учителите Лидия Димитрова, Веселина Тонева, Милена Гочева, Денко Делчев, Константин Янев, Андрей Карапетков, Христо Котов като работещ в институция, свързана с образованието и хореографът Виолина Попова.

 

Запис от срещата на Стефан Радев и Красимир Вълчев с представители на образователната сфера е достъпен в YouTube канала на Радев, както и в официалния му фейсбук профил.

 

За Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ-Сливен гласувайте с номер 7 в бюлетината.

Още снимки от новината

Красимир Вълчев поздрави Стефан Радев  за постигнатото в сферата на образованието
Красимир Вълчев поздрави Стефан Радев за постигнатото в сферата на образованието
Красимир Вълчев поздрави Стефан Радев за постигнатото в сферата на образованието

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев