Сливенски предприемач работи със световна компания за разсад на цветя

-------
29.02.2024 / 11:49

Сливенският търговец и производител на цветя Николай Колев успешно работи със световната компания за разсад на цветя - „Селекта“. Джордж Минидис - мениджър на фирмата по продажбите за Югоизточна Европа, Югозападна Азия и Южна Америка, посети Цветния център „Флоранс“ в Сливен. По традиция всяка година фирмата изпраща свой представител да се среща с производители – партньори, в знак на подкрепа и поддържане на близки връзки и отношения. Той заяви, че партньорството с Николай Колев е на високо ниво, сътрудничеството им продължава успешно и с колегите си винаги е готов да окаже подкрепа. „За нас е важно да сме близо до производителите, да ги подкрепяме и ако имат нужда от насоки и съвети да направим най-доброто за тях“, каза Минидис. Той отбеляза, че качествата на растенията в Цветния център са много добри и се отглеждат по подходящ начин. „Достатъчно професионални неща се използват, за да се поддържа много добро ниво на отглеждане на растенията“, каза той.

По думите му пазарът във всяка държава има своите специфики. Въпреки трудностите, които срещат представителите на цветарския бизнес в България, те се справят прекрасно.

„Ако сравняваме с Гърция или Турция, в България има много, но малки по размер производители. Пазарът основно е фокусиран към 8 март, докато в другите държави нямат конкретна цел като ден за продажба. Вашият пазар е по-близък до румънския. Когато си по-малък е нормално да разчиташ повече на ръчния труд, но пък използваш и модерен субстрат, торове - нормалните неща, които ти помагат да си вършиш работата“, каза той. Джордж Минидис отправи покана към Николай Колев да посети базите на компанията в Гърция през април, заедно с други партньори от България.

„Селекта“ е една от трите най-големи фирми в света за производство на разсад за цветя, многогодишни растения и декоративни треви. Централата й е в Щутгард, има структури в Европа, Африка, Азия и Америка.

Николай Колев работи с компанията от 2010 година. Много е доволен от качеството на растенията, които му доставя. Той се занимава с производство и търговия на цветя повече от 20 години. Обработва 5 декара оранжерии в село Тополчане, където предстои да бъде изградена нова, модерна стъклена оранжерия на площ от около 3 декара Тя ще има по-добри системи за подхранване и отопление, метростанция за проветряване на помещенията, по-голяма височина и ще предлага много добри условия за отглеждане на цветята. Надява се изграждането й да приключи до края на тази година.

Фирмата на Николай Колев има две магазинчета за цветя в центъра на Сливен, а един от първите му обекти е търговски магазин в центъра на Тополчане. Преди пет години той инвестира в създаването на Цветния център „Флоранс“, който се намира на „Бургаско шосе“. Предприемачът е продължил делото на родителите си, които са се занимавали с производство на цветя. Посвещава цялото си време на нежните растения. Николай Колев е председател на областната структура на Предприемачи ГЕРБ-Сливен.

Още снимки от новината

-----
--------
-----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев