ГЕРБ-Сливен се включи в тържествената церемония по повод 3 март

-----
03.03.2024 / 21:41

ГЕРБ-Сливен се включи в тържествената церемония по повод 3 март – Националния празник на България. 146-тата годишнина от Освобождението бе отбелязана на централния градски площад „Хаджи Димитър“ с тържествена заря –проверка в памет на всички знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва подготвиха и проправиха пътя на Освобождението.

Във военния ритуал участваха представителни роти на Центъра за подготовка на специалисти и Чинтуловата чета към Природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов". Вечерната проверка припомни имената на героите, загинали за националното освобождение. С падане на колене и едноминутно мълчание официални лица и граждани почетоха паметта на загиналите за Освобождението на България.

„Като потомци на поколения признателни българи, за нас 3 март е ден на почит към живота, делото и саможертвата на всички знайни и незнайни войни посветили и дали живота си за свободата на България. Днес ние живеем в свободна и независима държава, но трябва да помним гордата си история. Да я помним, не за да я използваме в трудности и предизвикателства или в злободневните ни ежби, а за да черпим от нея кураж и вяра, че задружно можем да градим нашето настояще и бъдеще, и да пишем достойно историята на България в името на нашите деца. За това да пребъде Третата Българска държава. Дълбок поклон пред всички онези, които дадоха живота си за свободата на България. Да живее България!“, заяви в приветственото си слово кметът Стефан Радев.

Общинските съветници от ГЕРБ, представители на младежката организация и членове на партията се поклониха пред героите загинали за Освобождението на България. Цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени и от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

В знак на признателност цветя поднесоха представители на всички държавни и местни институции, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, граждани.

В края на празничния ден красиви илюминации озариха нощното небе над Сливен в памет на героите.

 

Още снимки от новината

-------
-----
-----
-------
-------
-------
-----
-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев