ГЕРБ-Сливен почете паметта на Христо Ботев

-----
02.06.2024 / 13:27

Сливен отбеляза 148 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя се проведе пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. По повод Деня на Ботев - 2 юни, почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от ГЕРБ, ръководството и представители на партията. Цветя бяха поднесени и от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

В ритуала се включиха областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори на държавни и общински институции, ученици и граждани.

В словото си кметът Стефан Радев посочи, че Христо Ботев на първо място е човек с безгранична вяра и неутолима жажда за свобода. „Христо Ботев загива едва на 28 години, но и днес продължава да вдъхновява всички за свобода, независимост и по – справедлив свят. Нека изразяваме почитта си към героите дали живота си за България като пазим и предаваме на поколенията ценностите и идеалите, на които те посветиха живота си. Нека превърнем делото им във фар, който в тези бурни времена дава посока и надежда на младите хора. Нека пазим заветите на Ботев като работим неуморно за справедлива, свободна и просперираща България“, заяви кметът Радев.

По традиция, точно в 12;00 часа, воят на сирените, призова гражданите да запазят едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите за свободата на България, сред които и големият революционер.

Организатори на церемонията са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

-----
-------
-----
----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев