В село Камен уважават и подкрепят кмета от ГЕРБ Йордан Тодоров

001
06.10.2011 / 16:05

В село Камен хората си хвалят кмета Йордан Тодоров. Той е местен човек, всички го познават и сега отново участва в изборите за кмет от ГЕРБ.

Надя Райчева, която от четири месеца е еколог в селото казва, че Йордан Тодоров е

всеотдаен човек със златно сърце. „Старае се на всеки да помогне, според възможностите си. Кметът си заслужи обичта и уважението на съселяните, които го подкрепят”, обобщи тя.

Детската градина в Камен е ремонтирана и с поддържан двор. Затова е помагнал кметът. Но за учителката в детската градина Иванка Иванова, най-важното е, че е построил църква. Тя казва, че кметът е образован човек, бил е 16 години директор на училището и умее да разбира хората и техните проблеми.

Още като спечелил първия мандат, Йордан Тодоров проучил какви са потребностите на хората в селото. „Най-много искаха православен храм, за който са мечтали още преди девети септември”, разказа Йордан Тодоров. Наложило се да проведе процедура за смяна на статута на парцела, който бил определен за баня и фурна. Направен бил проект. Предварителната цена на строителните работи била 325 000 лева. Накрая цената излязла 120 000 лева, защото кметът организирал доброволци и дарители. „Пари за строителството на храма сме получавали от Дирекция по вероизповеданията, но довършителните работи ги направихме с дарения на хората и с безвъзмезден труд”, каза Йордан Тодоров. Затова благодари на хората от селото за труда, на Иван Дянков и на Андон Колев.

В неговия отчет за миналия мандат е записан и направения нов сондаж, благодарение на който и в най-горещите месеци има вода в селото. Вода има и в ромската махала. Подновена е автобусната спирка, ремонтирани са сградата на кметството и на здравната служба, хората се събират на срещи и събрания в ремонтирана сграда, гробищният парк е с нова ограда и ритуална зала. Спечелен е проект към Министерството на околната среда и водите и предстои да бъде обновена детска площадка.

Йордан Тодоров работи активно с Община Сливен. Той разчита и през новия мандат това сътрудничество да продължи. „Благодарение на усилията на кмета Лечков, който налага нови тенденции в селата, в Камен осветителните тела са сменени с по-икономични и в селото няма неосветени места”, каза кметът на селото. Решен е и въпросът със сметоизвозването и сметосъбирането. Поставени са 47 големи контейнера за смет и индивидуални за всяко домакинство. Идват редовно и изхвърлят отпадъците и така е решен проблемът със сметищата. Много важна придобивка за село Камен е футболното игрище, където младежта спортува.

По проблемите на земеделските производители взема отношение и областният координатор на ГЕРБ Десислава Танева, председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори. И през новия мандат тя ще информира земеделските производители в селото за политиката в този важен сектор, както и за възможностите да кандидатстват по проекти, убеден е Йордан Тодоров.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев