Мадиите: Няма злоупотреби на Лечков с европари

001
07.10.2011 / 12:15

 

06.10.2011, БТВ „Новините”

Няма злоупотреби с европари в община Сливен

Няма злоупотреби с европейски пари от община Сливен при работата по водния цикъл на града, постанови Окръжната прокуратура. Наказателното производство, заведено по жалба на изпълнителя на проекта, се прекратява.

Скандалът избухна в средата на септември, когато стана ясно, че след настояване на Брюксел кабинетът е спрял изпълнението на осем европроекта за 60 милиона лева заради нарушения при избора на изпълнителите.

ГЕРБ обаче не оттегли подкрепата си от Йордан Лечков като кандидат за нов кметски мандат.

06.10.2011, Радио „Фокус”-Сливен

Няма злоупотреби с финансови средства от Европейския съюз от страна на община Сливен, според прокуратурата

Сливен. Няма злоупотреби с финансови средства от Европейския съюз от страна на община Сливен при работата по водния цикъл на града, е постановила Окръжна прокуратура-Сливен. Днес в общината е получено постановление на прокуратурата за прекратяване на наказателно производство, заведено по жалба на фирмата-изпълнител на проекта „Хидросистеми”. Това съобщи заРадио „Фокус”-Сливен юрист консултът на общината Елеонора Христова. По жалба на фирмата срещу кмета на общината е било заведено наказателно досъдебно производство за превишаване от негова страна на властта и правата му. Като причина се посочва неизплатеният аванс за извършени дейности по проекта. След като е извършила проверка по тези твърдения, Окръжна прокуратура-Сливен се е произнесла, че няма извършено длъжностно престъпление и прекратява производството срещу кмета Йордан Лечков. В документа е посочено, че спорът между двете страни – общината и „Хидросистеми” подлежи на разглеждане от Арбитражния съд. От прокуратурата обаче са категорични, че злоупотреби с европейски средства няма и уведомява за своето решение както кмета на общината Йордан Лечков, така и управителя на фирмата, подала жалба в прокуратурата.

Людмила ЙОРГОВА

06.10.2011, news.bg

Няма злоупотреби с пари от ЕС, разпореди

прокуратурата за Лечков

Окръжна прокуратура-Сливене постановила, че няма злоупотреби с финансови средства от Европейския съюз от страна на община Сливен при работата по водния цикъл на града. По думите на юриста на общината Елеонора Христова, цитирана от Радио „Фокус", днес в общината е получено постановление на прокуратурата за прекратяване на наказателно производство, заведено по жалба на фирмата-изпълнител на проекта „Хидросистеми".

Фирмата е сезирала прокуратурата, която въз основа на сигнала срещу кмета на общината е завела наказателно досъдебно производство за превишаване на властта и правата от негова страна. Като причина се посочва неизплатеният аванс за извършени дейности по проекта.

След като е извършила проверка по тези твърдения, Окръжна прокуратура-Сливен се е произнесла, че няма извършено длъжностно престъпление и прекратява производството срещу кмета Йордан Лечков. В документа е посочено, че спорът между двете страни - общината и „Хидросистеми" подлежи на разглеждане от Арбитражния съд.

От прокуратурата обаче са категорични, че злоупотреби с европейски средства няма и уведомява за своето решение както кмета на общината Йордан Лечков, така и управителя на фирмата, подала жалба в прокуратурата.

07.10.2011, вестник „Монитор”

Лечков оправдан за европарите

Няма финансови злоупотреби с европари в община Сливен. Това сочат резултатите от проверката, съобщи юристът на кметството Елеонора Христова, цитирана от Фокус. По думите й в общината е пристигнало постановление от прокуратурата, че наказателното производство срещу кмета Йордан Лечков е прекратено.

Разследването срещу сливенския градоначалник започна заради жалба на частна фирма, в която се твърдеше, че е превишил правата си и не изплатил аванс по проект от водния цикъл на града. По настояване на ЕК правителството спря изпълнението на 8 европроекта в Сливен. Според прокуратурата обаче Лечков не е извършил престъпление, а спорът трябва да се решава от Арбитражния съд.

08.10.2011, вестник „Стандарт”

Сливен чист за европарите

Няма злоупотреби с финансови средства от ЕС от страна на община Сливен при работата по водния цикъл на града. Това съобщи юрисконсултът на общината Елеонора Христова, която се позова на постановление на Окръжната прокуратура в Сливен. Документът за прекратяване на наказателното производство бе по жалба на фирмата изпълнител на проекта "Хидросистеми". Според компанията общината е превишила правата си. В проверката на обвинителите обаче пише, че няма длъжностно престъпление.

Георги Мангинов

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев