ГЕРБ издига за кметове и съветници българи, роми, каракачани и турци

002
07.10.2011 / 13:52

Пред жителите на село Злати войвода кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Сливен Йордан Лечков направи отчет за свършеното през мандата. „Сливен е една от малкото общини в България, където всички населени места са осветени с модерно енергоспестяващо осветление, където сметосъбирането и сметоизвозвазването са добре организирани”, заяви Лечков. Той увери присъстващите, че сега на ход са нерегламентираните сметища и се ангажира този проблем да бъде решен.

В разговора стана дума и за важната функция на общинския съвет при вземане на решения в Общината. В листата на ГЕРБ за съветници има представители на ромския етнос и каракачани. Роми, турци, каракачани са издигнати от ГЕРБ и за кандидати за кметове. „Това е политиката на етническа толерантност, която следваме”, каза Йордан Лечков. Той припомни, че в Сливен хората и някога, и сега живеят мирно и задружно – цигани, българи, арменци, каракачани, турци. Иван Киров също обърна внимание на приобщаването на ромите в местното управление. Представени бяха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ – Сливен Димитър Митев, д-р Димитър Павлов, Живко Минчев, Здравко Костадинов, Керанка Стамова, Мариян Янков, Николай Колев и Сашо Александров.

Мария Григорова разясня начина, по който ще се гласува, вида на изборната бюлетина и прикани присъстващите да гласуват като отбележат с „Хикс” номер 2 в бюлетината. Така те ще дадат своя вот за представителите на ГЕРБ – за кмет на Общината, за кмет на селото, за кандидатите в листата за общинския съвет и за кандидат президентската двойка Плевнелиев – Попова.

Беше представен и кандидатът на ГЕРБ за кмет на селото Тодор Тодоров.

Още снимки от новината

001
003
004

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев