Спортната общественост на Сливен е признателна на Йордан Лечков

002
13.10.2011 / 12:00

Станали на крака и с ръкопляскания над 400 спортисти, треньори, ветерани на спорта, ръководители на клубаве посрещнаха кандидата на ГЕРБ за кмет на община Сливен Йордан Лечков. Заедно с него на срещата в зала „Васил Левски” дойдоха председателят на областното ръководство на ПП ГЕРБ и народен представител Десислава Танева и кандидати от общинската листа на ГЕРБ.

Красимир Кръстев, досегашен председател на общинската комисия за децата, младежта и спорта и кандидат от новата общинска листа на ГЕРБ, припомни, че преди 4 години спортната база в града е била разбита, залите с течащи покриви, приличали на бараки. Сега в Сливен има добри условия и хората се обръщат към спорта, децата и учениците имат алтернатива за своето здравословно развитие.

Равносметката е повече от убедителна за приоритетното отношение на кмета и общинските съветници към развитието на спорта в града. Обновен е спортният комплекс „Хаджи Димитър”, има две писти за международни лекоатлетически състезания, чиито терени и трибуни отговарят на изискванията на УЕФА за международни състезания, санирани са и са обновени с уреди зали по вдигане на тежести, изградени са 18 спортни площадки в града и по селата. Красимир Кръстев каза, над 80 на сто от предложенията на комисията, която е ръководел са били приети от миналия общински съвет. Всички спортни съоръжения са безплатни са деца, юноши и младежи. Над 2 500 деца спортуват в сливенска община.

В новите планове за развитие на спорта са довършване на изкуствения терен по футбол на комплекс „Хаджи Димитър” и на лекоатлетическата зала с цялото и оборудване. Ще бъде изграден нов плувен басейн в 12 СОУ, където ще започне обучение на учениците от 3 до 6 клас. Ще бъде построена многофункционална зала с лека конструкция за 5-6 вида спорт през зимния период.

Йордан Лечков допълни, че в новата програма на общината за следващия мандат е предвидено още изграждане на комплекс за плажен фотбол и волейбол и скейт парк, покриване на тенискортовете в кв. „Младост”, ремонт на зала „Асеновец” и саниране на спортното училище.

Множеството изпрати с нестихващи аплодисменти думите на Лечков, спортисти от всички поколение му стиснаха ръка.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев