98-годишната баба Калинка от село Калояново се записа в ГЕРБ

001
13.10.2011 / 12:58

Сред най-новите кандидати за членове на ГЕРБ в Сливен е Калина Вълкова. Тя е родена на 5 март 1913 г. в село Хлябово, но от три години живее в сливенското село Калояново. Казва, че харесва повече сливенския край, защото хората тук са много приятни и отзивчиви, като кметицата на Калояново Донка Петрова, която и помага в ежедневието.

Баба Калинка е имала седем братя и сестри, но сега са останали само две от сестрите й. Вдовица е от трийсет години. За нея се грижат дъщеря й и зет й, който приема като син. Радва се на внуци и правнуци. Сега запълва времето си с кратки разходки с бастунчето из селото, ходи до съседите, чете вестник, гледа телевизия.

Най- възрастната поддръжничка на ГЕРБ в сливенско през целият си живот е работила на полето. Смята, че полският труд и е давал енергия да обича живота, съхранил я е жизнена и до днес. Никога не е спазвала режим или диета. За тонус изпива по глътка ракия.

Калинка Вълкова е голям фен на кмета Йордан Лечков. „ Много го харесвам и умирам за него! Да е жив и здрав! На изборите той ще победи!”, каза тя. Възрастната жена симпатизира и на Росен Плевнелиев, като кандидат за президент. Баба Калинка казва, че нейният герой е Бойко Борисов и му се възхищава, когато го дават по телевизията защото разбира за какво говори.

Заявлението на Калинка Вълкова за членство в ГЕРБ е сред близо 60-те нови заявления на хора от 18 до 30 години, подадени от септември досега в регионалния офис на партията в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев