Йордан Лечков и Десислава Танева се срещнаха със синдикалисти

001
13.10.2011 / 16:57

Кандидатът за кмет от ГЕРБ на община Сливен Йордан Лечков се срещна с ръководството на КНСБ. В срещата участва областният координатор на ГЕРБ Десислава Танева.

Синдикалният лидер Тодор Иванов представи организацията, в която членуват 5 500 души и заяви: „За нас не е безразлично кой ще управлява. Очакваме през новия мандат кметът да е наш партньор в решаването на проблеми в различните сфери”.

Народният представител Десислава Танева направи отчет пред присъстващите за работата си в Парламента и нещата, които е постигнала за града. Сред тях са осигурените хале и хладилни камери с минимален наем в тържището за плодове и зеленчуци на сдружение „Българска праскова”, кандидатстването пред Брюксел за субсидии за изграждане на поливни системи и напояване, постоянният пазар за животни, който предстои да бъде открит. Предстои да бъде завършена и новата сграда за туберкулозно болни, която вече се изгражда, а догодина да бъде обновено отделението за хемеодиализа.

Йордан Лечков отчете пред синдикалистите изпълнението на приоритетната програма за развитие на община Сливен от 2007 – 2013 година, както и на всички европейски проекти, по които се работи. Общината следва политиката си на устойчиво развитие. Въпреки кризата и малкото средства, той и екипът му са успели да санират училищата, детски градини и детски ясли, които сега отговарят на изискванията за енергийна ефективност и носят икономии от горива, енергия и средства. Подменена е подземната инфраструктурата, асфалтирани са улиците в големите квартали „Дружба” и „Сини камъни”, бул. „Георги Данчев”, „Бургаско шосе”.

Йордан Лечков припомни, че пред три правителства е поставял въпроса за децентрализацията на местното самоуправление. Едва сега, от правителството на ГЕРБ той има уверение, че през 2013 година ще се направят първите крачки и в тази посока. Тогава част от данъците на хората ще остават в общините и ще могат да се поемат повече реални ангажименти. Той обясни и какво предстои в началото на новия мандат: изграждане на бул. „Хаджи Димитър”, кръгово движение до магазин „Тернопол”, кръгово движение на „Розова градина”, както и излаз на ул. „Антим I”. „Това са реални неща, който ще се случат малко по-малко”, заключи той.

Следващата седмица предстои среща на кандидатите на ГЕРБ за местната власт с представители на КТ „Подкрепа”.

Още снимки от новината

002

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев