С 20 на сто падат таксите на общинския пазар

001
15.10.2011 / 13:54

Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Галя Вучкова, Димитър Митев, д-р Димитър Павлов, Живко Минчев, Здравко Костадинов, Иван Киров, Йовита Пенчева, Мариян Янков, Николай Колев, Сашо Александров и Стела Костова се срещнаха на пазара в Сливен с търговци и с техните клиенти.

Димитър Митев съобщи новината, че с 20 процента ще намалеят таксите на наемателите на маси. Това е резултат от връщането на „Общински пазари” към Общината, което автоматично води до отпадане на ДДС на таксите. Общинският съвет взе това решение, за да се оптимизира управлението на пазара и да се реализират по–големи печалби за общинския бюджет, каза Димитър Митев. Оборотът на пазара реално е около 4,5 - 5 милиона лева на година, а постъпленията докато пазарът е бил стопанисван от търговско дружество рядко са надхвърляли 1,5 милиона лева.

Търговците приеха със задоволство новината, но не спестиха въпросите си дали ще се подобрят условията им на работа, предложиха да се направят някой подобрения. Кандидатите от общинската листа на ГЕРБ обещаха на пазара да се монтират странични щори на масите срещу вятъра, както и да се стегне покривът на общинското предприятие „Общински пазари”.

Кандидатите от листата на ГЕРБ приканиха търговците и техните клиенти да гласуват на 23 октомври, с номер 2 в бюлетината.

Още снимки от новината

002
003
004
005
006
007

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев