Обръщение на Димитър Митев: Клеветниците, подали сигнала до ЕК, заради които бяха спрени проектите на Община Сливен, да се оттеглят

001
17.10.2011 / 12:00

Димитър Митев, кандидат за общински съветник от листата за ГЕРБ, призовава общинските съветници, подали сигнала до Европейската комисия, заради които бяха спрени проектите на Община Сливен, да се оттеглят от предизборната борба.

Окръжна прокуратура Сливен излезе с две важни постановления. Едното е, че няма данни за извършено престъпление и прекратяване на договора за водния цикъл на Сливен с „Хидросистеми”. Второто е, че няма извършени злоупотреби и измами, и няма нарушаване на Закона за обществените поръчки и по този начин сигналът, който група общински съветници са изпратили до председателя на ЕП е неоснователен.

Именно този сигнал беше причина българското правителство да спре всички проекти на Община Сливен до изясняване на обстоятелствата по този сигнал. Димитър Митев пита: „Кой ще понесе политическата и моралната отговорност за това сега, след като се оказа, че този сигнал е неоснователен?”

Димитър Митев смята, че тези общински съветници, които са подали сигнала, станал причина да бъдат спрени около 60 млн. лв. европейски средства, няма да поемат тази политическа отговорност. Но като гражданин на Сливен той ги призовава да кажат честно през своите пред своите избиратели, че нямат моралното право да бъдат кандидати за общински съветници и да се оттеглят от предизборната борба.

След решението на Окръжна прокуратура Сливен, обявило за несъстоятелен сигнала за нарушения по европейските проекти, предстои българското правителство да изпрати решението на прокуратурата до ЕК и да се задейства процедурата за възстановяване на европейските проекти. Това трябва да стане до няколко месеца и средствата, които са спрени по проектите ще бъдат отпуснати, за да бъдат завършени дейностите по проектите.

„Община Сливен ще може да завърши своята работа по водния цикъл и ще бъде един от първите градове в страната, който ще бъде с напълно обновена канализационна и водопреносна мрежа”, каза още Димитър Митев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев