Кметът на Гавраилово се гордее със своето европейско село

001
19.10.2011 / 18:32

„Гавраилово е едно европейско село с население от 1 200 жители”, така представя едно от най-хубавите села в Сливенска област кметът Димитър Андреев, който е кандидат на ГЕРБ за нов мандат.

Той се гордее, че досега е успял да направи стойностни неща за хората, които изразяват разбирането, че най-важното за един народ е да познава историята си. „Бях си поставил за цел и в момента приключва изграждането на пространството около паметника на Хаджи Димитър на новото място по проект „Обичам природата и аз участвам”. Затревени са площите и са възстановени пейките. Започнахме и ремонт на църквата”, изброява кметът. За осъществяването и на двата проекта, той и жителите на селото са благодарни на народния представител Десислава Танева.

Община Сливен и кметът Йордан Лечков също са помагали за изграждането на Гаврилово. „В момента след ремонта, смятам, че сградата на кметството има европейски вид, с климатици и дограма, освежено е. Със средства на общината беше направен и цялостен ремонт на здравната служба, беше препокрит покрива на читалището. Също с финансиране от община Сливен беше извършен авариен ремонт на друга част от читалищния покрив, който беше възстановен само за един месец”, разказа Димитър Андреев.

Кметът отчита още, че е стартирал проект за домашен помощник и социален асистент, който осигурява работа на около 15 човека от селото за срок от една година.

Празникът „Златна праскова”, който се провежда от четири години, вече е символ на село Гавраилово. Партньор в организацията на това голямо събитие е Министерството на земеделието и храните. На него се срещат производители на зеленчуци и плодове с представители на научната общност от страната и чужбина, както и с представители на организации, които изнасят пресни праскови. „Доволни сме, че държавата предостави на организацията на производителите в Борсата за зеленчуци и плодове в Сливен специално хале с монтирана машина за сортиране на плодове и хладилни камери”, коментира Димитър Андреев. Той отбеляза, че и в този случай помощ е оказала Десислава Танева През следващите 5 години . Съоръжението ще остане на разположение на производителите и голяма част от прасковите в региона ще са за износ за прясна консумация в страни от Европейския съюз и Русия.

„Така с подкрепата на местната и на централната власт Гавраилово се превръща в европейско село”, заключава кандидатът на ГЕРБ за негов кмет.

Още снимки от новината

002
003
004

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев