ТЕ СА "ЗА" СЛИВЕН

001
21.10.2011 / 14:23

Димитър Митев: Съвсем скоро ще продължи дейността по спрените европейски проекти, до няколко месеца улиците в градската част ще бъдат асфалтирани

Димитър Митев – юрист, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ

Защо сте в листата на ГЕРБ?

Моите житейски принципи и виждания съвпадат напълно с програмата и вижданията на ПП „ГЕРБ”, в чието учредително събрание участвах през декември 2006 г. Два мандата съм общински съветник и отново съм в листата на ГЕРБ защото искам да продължим всичко, което започнахме с колегите общински съветници и кмета Йордан Лечков в областта на подмяната на цялата канализационна и водопреносна мрежа, санирането на детските градини и ясли, асфалтирането на улиците и превръщането на Сливен в модерен и приятен за живеене европейски град.

Какво най-много Ви харесва в Сливен?

Сливен е моят роден град. Тук преминаха моите най-щастливи години. Тук се роди моят син. Обичам Сливен, обичам неговия хайдушки, непримирим дух, неговата неповторима природа. Харесвам гражданите на Сливен – интелигентни, гостоприемни, непримирими към неправдите. Имам много приятели в този град и за нищо на света не бих живял на друго място. Тук се чувствам щастлив, полезен и реализиран.

Какво не Ви харесва в Сливен?

Питам се защо си изкарваме омразата, завистта, неудовлетвореността от личния си живот върху общата собственост? Ще ми се младите хора в Сливен да изразходват енергията си в спортни, туристически и културни занимания, а не върху кошчетата за смет или с безразборно надрасканите графити върху току-що боядисаните сгради на училища и детски градини. Не харесвам и превърнатите в сметища пространства около блоковете.

Какво най-бързо бихте променили в Сливен, ако зависи от Вас?

Разбира се, бих подобрил инфраструктурата. Аз и моите колеги от ГЕРБ и г-н Лечков знаем как да го направим. Убеден съм, че съвсем скоро ще продължи дейността по спрените европейски проекти и до няколко месеца улиците в градската част ще бъдат асфалтирани.

Убеден ли сте, че Вашият глас ще се чува в групата на общинските съветници?

В изтичащия мандат бях ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ. С колегите работихме много добре и в синхрон. Винаги сме дебатирали, преди да вземем важно решение, вслушвали сме се в аргументите на другия и сме намирали най-доброто решение. Особено след като трима колеги напуснаха групата, станахме още по-силни и сплотени, като едно семейство.

Как бихте описали кмета Лечков от досегашната ви работа с него?

Винаги ме е впечатлявал със своята енергичност, неизчерпаем ентусиазъм и нетрадиционен подход към проблемите. За него няма нерешим проблем. Той е първият кмет на Сливен, който се осмели и тръгна да реализира проекта за водния цикъл. Беше наясно, че ще има много проблеми. Чувах как му казваха: „Защо ти е да правиш този голям проект, прави градинки и фонтанчета и няма да имаш проблеми”. Само, че той е човек извън шаблона, избра по-трудния път и ще успее!

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев