Десислава Танева: Сливналии да загърбят емоциите и да гласуват с разум

001
21.10.2011 / 16:36

Интервю на Десислава Танева – областен координатор на ГЕРБ Сливен, народен представител

- Г-це Танева, каква предизборна кампания проведе ПП ГЕРБ и какво очаквате от вота на 23 октомври ?

В неделя всеки гражданин, който се интересува, в какво общество иска да живее, в какъв град и каква държава, трябва да отиде до урните и да упражни своето права на глас. Всеки сливналия трябва да прецени разумно как да гласува. Всичко което е започнато в Сливен ще се реализира и ще бъде довършено по един успешен начин.

Ние от ГЕРБ проведохме една много позитивна кампания и се опитахме да стигнем до много граждани. Нашите срещи бяха лишени от лозунги от призиви без съдържание и красиви фрази, които слушаме на всички избори. Трябва трезво да осъзнаем реалността, в която живеем и какви са реалните възможности за инвестиции

в съответните населени места. Не трябва да забравяме, че и сегашният екип на

общината носи в себе си експертността и опита от постигнатото през тези осем години. Нека политическата конфронтация да не замъгли това, което реално бе

направено и кой реално може да довърши всичко това.

- Очаквате ли провокации в изборният ден?

Трябва да сме наясно, че този привиден тон на толерантност не означава, че борбата не е жестока. И тази борба се води последните две години, тя

не се води в тези 30 дни на предизборна кампания. Опозиционните формации „благодарение” на чиито сигнали за нередности до всевъзможни институции беше блокирана за година и половина работата в града. Въпреки толерантният тон, борбата се води през изминалата година и именно нейната кулминация ще бъде в неделният ден.

Вярвам в разумността на гражданите и независимо от всичко, тези избори трябва да бъдат демократични и прозрачни и смятам, че компетентните органи ще се погрижат те да преминат по такъв начин.

Аз вярвам, че нашият град може да бъде различен и това може да бъде направено от екипа на Йордан Лечков, който тръгна преди осем години с една мащабна инвестиционна програма за подмяна на инфраструктурата. Много неща бяха постигнати, по много показатели община Сливен е на едно от първите места. Тази битка за две години спря до известна степен нещата, но това нека да тежи на отговорността на тези съветници, с чиито подписи бе спряно всичко това.

Всичко това вече приключи. Известни са постановленията на Прокуратурата. Целият екип на Йордан Лечков има готовност да продължи започнатото и в близко време да го довърши. Винаги съм казвала община Сливен е на шесто място по спечелени европроекти, ако не бяха тези две години застой, поради тези безбройни сигнали, които опозицията и нейните общински съветници, пускаха сигнали, до сега щяхме да сме завършили работа.

- Каква ще бъде основната задача на кмета и кандидат за трети мандат

Йордан Лечков през следващите четири години?

- Да продължи започнатото. Аз вярвам, че резултатите от този вот ще успокоят политическите страсти и тази две-годишна политическа кампания срещу Йордан Лечков, на която бе подчинено поведението на опозицията в местния парламент,ще утихне и Общинският съвет ще заработи нормално в полза на града и всички спечелени проекти ще бъдат реализирани.

- Към какво ще призовете избирателите на 23 октомври?

Сливналии да загърбят емоциите и на 23 октомври да се гласува с разум. Да изберат по-добрата възможност за реализиране на инвестиции за по-добър живот в нашия град. Аз вярвам , че това е номер 2 във всичко бюлетини, с които ще се гласува.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев