Победителка в игра на МГЕРБ-Сливен е впечатлена от местността „Хисарлъка”

Мария Иванова
23.12.2011 / 18:25

Семейството на Мария Иванова от Сливен спечели наградата на МГЕРБ от играта „Опознай Сливен”. Тя е част от проект „Пътеводител на културното наследство на Сливен”, по който бе издадена книжка с 38 културни забележителности на града и карта към нея. Според условията на играта участниците трябваше да обиколят всички обекти, включени в пътеводителя и да се снимат там. В продължение на две седмици – от 9 до 23 декември, се включваха много желаещи, но единствените, които посетиха всички забележителности, бяха Мария Иванова и нейните близки. Днес тя получи наградата – тридневна екскурзия за двама в бутиков хотел в Еленово, включваща дегустация на вина, лекции и беседи за винопроизводството и качеството на вината. Ваучерът връчи Христо Янев – член на МГЕРБ, който е сред организаторите на проекта.

Мария Иванова е детска учителка в ЦДГ „Синчец” в Сливен. Научила е за играта от страницата на младежката организация във Фейсбук. „За цялото семейство това беше едно културно приключение. Включихме се аз, съпругът ми, дъщеря ми и моите родители. Беше много приятно, прекарахме много време заедно”, каза Иванова. Семейството е впечатлено най-много от крепостта Туида, която е посетило за първи път.

Организационният секретар на младежката организация на ГЕРБ в Сливен Кристин Спасов заяви, че през пролетта ще има второ издание на играта. Ще отпадне изискването участниците да са навършили 18 години, за да се включат и ученици. „Пътеводител на културното наследство на Сливен” е мащабен културен проект на МГЕРБ Сливен и се осъществява с помощта на партията. Пътеводителят е само част от този проект, започнал с Анкета за определяне на най-любим символ на града под Сините камъни. Резултатът от анкетата бе паметника на Хаджи Димитър. Снимка на паметника е публикувана на корицата на изданието. В първия етап на проекта Пътеводителят включва само забележителностите на Сливен. Във втория етап, който ще започне следващата година, ще бъдат обхванати и останалите общини на територията на Сливенска област – Нова Загора, Котел и Твърдица. Ще бъдат включени Жеравна, Медвен, Нова Загора. Целта на проекта е да допринесе за развитието на културния туризъм, като се популяризират забележителностите на Област Сливен, които да привлекат туристи от страната и чужбина.

Още снимки от новината

Мария Иванова , Кристин Спасов и Христо Янев

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев