Групата общински съветници на ПП ГЕРБ-Сливен ще гласува против предложения на общинската администрация

---
25.01.2012 / 22:15

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен се противопоставя и ще гласува против някои предложения на общинската администрация, включени в дневния ред на предстоящата редовна сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 26 януари. Това решение бе взето на заседание на групата на 24 януари, на което внимателно се обсъдиха всички предложения за сесията. Съветниците от ПП ГЕРБ ще гласуват против предложенията за смяна на членове на Съвета на директорите на „Пътнически превози” ЕАД гр. Сливен и предсрочно прекратяване на договора за управление на управителя на „Общинска охрана и СОТ-Сливен” ЕООД гр. Сливен.

Мотивите на ГОС „ГЕРБ” са свързани с това, че предложения за промяна в управителните органи на общинските търговски дружества трябва да се обсъждат едва след 31 март, след като бъдат изготвени годишните финансови отчети на дружествата за 2011 г. и след като Постоянната комисия по оперативен контрол разгледа финансовото състояние на всяко едно от дружествата и предложи евентуална смяна на управители или членове на Съвет на директорите.

ГОС „ГЕРБ” счита, че мотивите за предсрочно прекратяване на договора за управление на управителя на „Общинска охрана и СОТ-Сливен” ЕООД Никола Кънев са крайно неубедителни и голословни. Под ръководството на Никола Кънев общинското дружество се стабилизира и реализира ежегодно печалба. Когато през 2004 г. той поема управлението, дружеството е имало сключени едва 13 договора за охрана, в него са работили 50 охранители, задълженията на дружеството са били над 20 000 лв., а заплатите на охранителите са се давали с два месеца разсрочено плащане. В настоящия момент „Общинска охрана и СОТ-Сливен” ЕООД има сключени договори за охрана с 54 обекта. С технически средства дружеството охранява 282 обекта /от които 54 бр. новоизградени/, в него работят 187 охранители, натрупаната печалба за 2011 г. е 130 000 лв., а дружеството няма задължения. При тези факти и показатели единственото обяснение за исканата смяна на управителя е, че на неговото място трябва да бъде назначен близък до общинското управление човек.

ГОС „ГЕРБ” категорично ще се противопоставя на станалата вече практика на Кмета на Община Сливен да назначава на възлови постове в общинската администрация и управителните органи на общинските търговски дружества хора в пенсионна възраст. ГОС „ГЕРБ” уважава хората в пенсионна възраст, но счита, че трябва да се дава път и възможности на младите хора, с модерно мислене, за да не напускат те нашия град. ГОС „ГЕРБ” няма да подкрепи и предложението за създаване на ново общинско предприятие „Земеделие, води и гори”, тъй като няма финансов анализ и не е ясно защо се създава общинско предприятие, а не търговско дружество. Ако общинската администрация докаже аргументирано с факти и задълбочен финансов анализ необходимостта от такова общинско предприятие, ГОС „ГЕРБ” на по-късен етап може да преразгледа това свое решение.

На своето заседание общинските съветници взеха решение да организират приемна за гражданите всеки вторник от 17 до 18,30 ч. в офиса на ПП ГЕРБ в Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев