Бойко Борисов: Предишното правителство ни заложи финансова бомба

Бойко Борисов
12.03.2012 / 13:36

Предишното правителство целенасочено е изхарчило парите и то във време, когато световната финансова криза е бушувала. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БТВ. По думите му, когато държавата е летяла по нанадолнището, те вместо да я спрат, са давали още газ.

„Какво са правили предишните управляващи? Те са залагали голям растеж и са харчели все едно вече са го получили. Като идваме ние на власт, не само ги няма тези пари, а те са ги изхарчили", заяви министър-председателят. Според Борисов Тройната коалиция разчитала на късата памет на хората. Той поиска да бъдат излъчени отново архивни кадри от 2009 година, когато поема щафетата от старото управление. Тогава бившият вече финансов министър Пламен Орешарски заявява, че „държавата е под вода" с 550 милиона лева. Бойко Борисов припомни, че за „Виденова зима" се говори от миналата година, но големият проблем ще дойде през 2013-а, когато идват падежите на старите дългове.

 

"Стефан Константинов трябва да поправи две неща. Той върви след събитията и оставя някой друг да му вади горещите картофи, все едно той не е знаел", коментира премиерът. Бюджетът на министерство на здравеопазването е около 3 млн. лева, което доказва, че в него са наляти огромни ресурси, подчерта Борисов.

 

„Ние заем винаги можем да изтеглим. Имаме подписани договори с европейски и световни банки за над 3 млрд. евро. Но по-добре да се насочим към няколко възможности – да решим финансовия проблем от вътрешния пазар, евентуално да вземем между 10-20 % от Сребърния фонд”, уточни министър-председателят.

 

На Станишев и Първанов се забавлявам искрено, когато говорят, че са били против коалиция с ГЕРБ, защото никой никога не им е предлагал такава, коментира Борисов. Премиерът за поред път заяви, че ГЕРБ ще си носи кръста сама в най-тежкото време не само за България, но и за света.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев