Десислава Танева: „Постигането на икономически растеж е основен приоритет за ГЕРБ

Десислава Танева
19.03.2012 / 16:20

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева приветства инициативата на президента Росен Плевнелиев за провеждането на консултации с политическите партии. Припомням, че тя присъства на консултативната среща на ПП ГЕРБ при държавния глава на 16 март, когато бяха представени националните приоритети на партията. Пред радио К2 днес Танева заяви:

„Основната отговорност на ПП ГЕРБ е постигането на икономически растеж, повишаването на доходите на българските граждани, което става след повишаване на заетостта. Това сме си поставили като основна цел и се надявам да го постигнем до края на нашия мандат и смятам, че имаме всички условия за това. Друго, което трябва да направим в тази връзка, е предприемането на мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес, насърчаване на развитието на икономиката и на секторите в икономиката с по-висока добавена стойност – информационните технологии, земеделието и хранителната промишленост, туризма и секторите, в които тепърва започваме да се развиваме”. Танева увери, че за постигането на целите ще бъдат предприети законодателни инициативи и промяна на нормативната база по която да се прилагат тези стимули. Другата основна задача, която партията си е поставила, е запазване на финансовата стабилност на страната. „Независимо, че в политически план, в условията на криза, няма как това да носи политически дивиденти. ПП ГЕРБ е била винаги национално отговорна партия и независимо от тежестта, която понасяме, това е наша цел и приоритет. При първа възможност, ние ще бъдем за това да повишим доходите, но основната ни цел е запазване на макроикономическата среда и финансова стабилност”, допълни народният представител.

Танева се надява страната ни да излезе по-бързо и по-безболезнено от кризата, независимо от свиването на пазарите и трудностите в бизнеса.

Като други важни приоритети тя очерта диверсификацията на енергийните проекти, реформата в публичния сектор и задължително запазване на данъчната политика. Останалите актуални въпроси са свързани със Сребърния фонд, рефинансирането на дълга, влизането в Еврозоната, насърчаване на кредитирането и специално бизнес кредитирането. Конкретни теми, които трябва да се обсъждат предварително, за да се вземе най-доброто решение.

Десислава Танева споделя мнението, че образованието трябва да е сред основните приоритети, защото то ще доведе до подобряване на много нива в държавата, но нищо не може да става въпреки и извън нейните възможности. Танева е категорична, че всички решения за стратегическото развитие на държавата трябва да се вземат с политически консенсус „Трябва да сме преди всичко обективни, национално отговорни и да се съобразяваме с реалностите. Надявам се на политически консусус по важните за страната въпроси, независимо от политическите битки. След няколко месеца политическите дебати ще станат още по-остри, но истината е, че за да се управлява държавата, отговорност към нацията и обществото трябва да има от всяка политическа партия и всички политици. Трябва да се открои отговорността към страната и съм убедена, че с усилията и инициативността на президента, ние трябва да достигнем този консенсус, защото всяка партия прокламира, че работи за държавата”, каза още народният представител Десислава Танева.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев