Десислава Атанасова и Делян Добрев положиха клетва като министри

Делян Добрев и Десислава Атанасова
21.03.2012 / 13:42

Десислава Атанасова и Делян Добрев положиха клетва в Народното събрание, като нови министри на здравеопазването и икономиката, енергетиката и туризма.

 

Новият министър на здравеопазването Десислава Атанасова заяви, че поема ангажимента да търси консенсус за важните теми в здравния сектор. „Промяната в здравеопазването не търпи резки промени и не трябва да правим политика от здравеопазването, а политика на здравеопазването”, каза Атанасова от парламентарната трибуна. Според нея в дългосрочен план трябва да се предложат конкретни мерки и да се търсят решения. „Моите усилия ще са в посока подобряване грижата за пациентите, превенцията и профилактиката и повишаване качеството на предоставените медицински услуги”, обясни новият здравен министър.

 

В речта си след клетвата новият икономически министър Делян Добрев заяви, че в рамките на този мандат газ ще потече по интерконекторната връзка с Румъния. Той обяви още, че интерконекторът с Турция е най-важен и по проекта има пробив. „Близо две години се борихме за това, което постигнаха вчера премиерите на България и Турция. Започва непосредствена работа по интерконектора”, каза Добрев. Според новия министър друг важен въпрос е енергийната ефективност. „Битовата газификация е важна тема. В момента изоставаме. Имаме амбициозната цел до 2020 да постигнем 20% и са заделени 10 милиона евро за това”, допълни Добрев. По думите на министъра ключова е темата с икономиката. „Трябва да направим всичко, за да подкрепим малките и средните предприятия. Точно те при кризи спомагат за връщане на икономиката към устойчиви темпове на развитие. Ще го направим като използваме средствата по ОП „Конкурентноспособност”, категоричен бе той. В сферата на туризма, Делян Добрев сподели, че основни усилия ще бъдат насочени за увеличаване броя на туристите и приходите от туристическите дейности. „България трябва да се развие като целогодишна туристическа дестинация”, заключи Добрев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев