Десислава Танева е на среща с еврокомисар Мария Даманаки

Мария Даманаки
30.03.2012 / 15:16

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева е на среща с европейския комисар по морското дело и рибарство в парламента. Освен членове на земеделската комисия, са поканени и депутати от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

Основните акценти на срещата са регионалното и научно сътрудничество в Черно море, реформата на общата политика в областта на рибарството и теми, свързани с Европейския фонд за рибарство и бъдещото финансиране.

Основната идея е да се покаже, че ползотворното сътрудничество между страните от Черноморския регион в сферата на рибарството ще бъде стъпка напред при търсенето на най-ефективното решаване на проблемите за съхраняването и управлението на рибните ресурси в Черно море.

България подкрепя като цяло реформата на Общата рибарска политика и активно участва в дискусията на предложенията за основния регламент, регламента за Общата организация на пазара и регламента за новия Европейски фонд за морско дело и рибарство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев