Кметът на село Чинтулово организира почистване за Великден

Иван Щилиянов
30.03.2012 / 16:00

Кметът на сливенското село Чинтулово Иван Щилиянов организира почистване и засаждане на дървета по повод предстоящите Великденски празници. Извършено е почистване на улиците, освежаване на градинките, боядисване и ремонт на пейките и са засадени над 150 дръвчета и храсти. Жители, за които е определено да полагат обществено-полезен труд, са участвали в акцията. Освен това, на 29 март Иван Щилиянов е направил обръщение към останалите жители също да се включат в инициативата и да почистят по тротоарите и около домовете си. Растителността е предоставена от лесничейството като дарение.

„Хората в селото са сплотени и повечето се включиха в почистването. Проблем са улиците на Чинтулово. Очаквам от общината да ни помага и в годината да асфалтираме поне една-две улици. Това е приоритет в моята работа. Искаме да построим целодневна детска градина, да запазим началното училище и да се подобрят условията в него”, каза Щилиянов. Той е кмет трети мандат, два от които от ПП ГЕРБ. Иван Щилиянов е от ромски произход и се ползва с доверието на своите съселяни: „Не допускам етническа вражда и няма да допусна докато съм кмет”. Проблемите на Чинтулово са както в повечето български села. Има безработица, като всеки месец между 150 и 170 души получават социални помощи. В някои райони няма канализация, вода и осветление. Кметът се надява от общината да се отпуснат материали, за да може да се изгради необходимото. „Материали да ни осигурят, ние имаме работна ръка. С хората мога да постигна всичко”, убеден е Щилиянов.

Общият брой на жителите е около 1 500. Повечето от тях са млади хора. Кметът се гордее, че е успял да поднови тротоара около парка, да направи ограда край гробищния парк и да извърши ремонт на кметството по време на предишния си мандат. Годишната издръжка на селото е 11 000 лева. С тях се плащат ток, вода, телефони. От икономии на канцеларски материали служителите на кметството са закупили машина за подрязване на храстите.

Иван Ганев живее в Чинтулово от 44 години. Той е благодарен на кмета, че му е помогнал за решаването на проблем с осветлението на улицата, на която живее. „Кметът работи, но трябва да се отпуснат пари и тогава много работи могат да се направят. В кметството винаги ни посрещат добре и ни съдействат, когато трябва да решаваме административни въпроси”, каза той. Ганка Чанева е на същото мнение : „Работата на кмета е много добра, старае се, но всичко зависи от финансите. По време на предизборните събрания всички кандидати за кмет на общината казваха, че трябва да се смени тръбопровода, че тръбите били канцерогенни, износени, но нищо не се прави. Партиите знаят, общинската администрация знае, но като свършат изборите, са забравили за селата. Щилянов прави каквото може човека. Особено при нас, където районът е смесен, неговата работа е отговорна. Виждате какво стана в Катуница. Дребни неща се появяват, но сериозни проблеми нямаме”, каза Чанева.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев