Десислава Танева: „През април започва ремонтът на пътя Твърдица – Елена”

Десислава Танева
02.04.2012 / 13:26

През април ще бъде направена първата копка на ремонтните работи по пътната отсечка Твърдица–Елена, съобщи пред Дарик радио народният представител от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. „След последните разговори, които съм водила с управителя на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, очакваме през април да започне работа по отсечката, за да може най-късно другата пролет да може да се пътува” – каза Танева.

Очакванията са след пускане на отсечката да има голям поток от туристи, особено към ски-база Чумерна. Предвидено е там, където има археологически находки или ценности, които биха били интересни за почитателите на културно-историческия туризъм, да бъдат направени отсечки, така че да се осигури достъп до тях.

„Планираме официалната първа копка и се надяваме това да стане през април. Този път е изключително важен като резултат, който постигнахме след доста месеци убеждаване на финансовия министър Симеон Дянков, че са необходими ремонтните и възстановителни дейности и пускането му в експлоатация” – каза още Десислава Танева.

Средствата – близо 10 милиона лева, бяха отпуснати след настояването на Танева и колегата й от Велико Търново Христо Христов.

Проходът Твърдица-Елена, който през Балкана свързва областите Сливен и Велико Търново, не е рехабилитиран от 1984 година и заради лошото състояние, в което се намира, е неизползваем.

В началото на годината стана ясно, че Десислава Танева е провела разговор с директора на Регионалния исторически музей в Сливен Георги Кюпчуков за изготвяне на списък на историческите паметници по пътя Твърдица-Елена, които могат да бъдат обект на културен туризъм и да са мотивация за туристически посещения. Такъв списък изготви и музеят в Елена.

Прикачени файлове към новината

звук [2.04MB]
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев