Десислава Танева: Законодателството в полза на зимния спорт не би трябвало да се разглежда негативно

Десислава Танева
10.04.2012 / 10:45

Прецизното уреждане на режима за управление на горския фонд и изграждането на инфраструктура за зимните спортове има само положителни страни. Това каза пред Радио „Фокус” Десислава Танева, председател на Комисията по земеделието и горите в парламента.

Във връзка с протеста на коалицията „За да остане природа в България” по повод промените на Закона за горите, Танева посочи, че всяка законова поправка, която не се харесва на дадена неправителствена организация, се определя като лобистка и това трябва да означава нещо много лошо. Според Десислава Танева да направиш законодателство в полза на развитието на зимния спорт в България не би трябвало да се разглежда негативно. “Добре ли беше, че спряха ски съоръженията на Витоша тази година и софиянци не можаха да спортуват? Как са развити ски курортите в Австрия и Швейцария, където в пъти повече има изградени писти, лифтове и ски съоръжения, нима равновесието в гората на австрийските Алпи е нарушено? В България имаме 0,002 процента възможност от цялата горска територия да изграждаме ски съоръжения. Ние сме развили като страна много малко от потенциала, който нашата природа ни е дала, така че да осигурим необходимото както на обществото, така и да развиваме и ски туризма”, каза Десислава Танева.

Тя добави, че според промените в Закона за горите, приети на второ четене в парламентарната комисия по земеделие, при изграждането на спортна инфраструктура горската територия няма да сменя предназначението си и ще остава държавна собственост.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев